Първан Симеонов: Предизборната кампанията е гадна, но лошото предстои

Предизборната кампанията е гадна засега. Не съм сигурен дали тя вдъхновява. Има чувството, че най-лошото предстои. Най-голям е залогът за София. Може да има сериозен страх от битка и промяна. Това виждам аз. Това каза социологът Първан Симеонов по НТВ.

В условия на кампания нямаме право да очакваме и нещо друго. Част от усилията е свързан с опита да се апелира към прозападната десница. Клише е, че тя ще реши всичко. Значение започва да има тези, които са по-дистанцирани от политиката. Всички пропагандни ходове са базирани на грешна посока.

Агресивното поведение е непрестижно. По-възрастните биха приели някои форми на по-агресивно поведение. Някои маргинализирани общности също. Младите са по-либерално настроени. Хората с по-добри житейски перспективи са съсредоточени в по-големите градове. Не са малко случаите със скандално поведение в училище. Хората са склонни да подкрепят забрани. Младите са обратното - против забраните. Има искрено желание за повече ред. Tе едва ли искат учителите да ходят и да проверяват домовете, но искат някой да го прави. В България има паралелни светове. Младите хора винаги си се бият. Една сигнална лампа трябва да светне.

Източник: http://frognews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини