Откриха новата учебна година в СУ „Васил Левски“ в Ардино

С издигане на националния флаг и посрещане на училищното знаме започна празникът за тържественото откриване на новата учебна година в СУ „Васил Левски“ в Ардино.

Гости на тържеството бяха кметът на общината Ресми Мурад, областният лидер на ДПС Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.

„Скъпи ученици, училището е мястото, където идеалите, въображението, усилията, приятелствата, постиженията и грешките намират общ покрив. Оползотворявайте всеки момент да разширявате и обогатявате познанията, които вашите преподаватели ви предлагат като възможност – това ще допринесе за израстването ви като умни, изобретателни и находчиви млади хора, които могат и искат да постигнат най-доброто за себе си“, заяви в словото си директорът на учебното заведение Аника Петрова. Тя пожела смели мечти и безкрайни хоризонти на всички ученици, след което по стар български обичай, лисна менче със здравец, за да върви по вода на учениците новата учебна година. Тази година звънецът удари за 442 ученици. Първокласниците са 28 в две паралелки. По традиция най-малките прекрачиха училищния праг през шестица, оформена от цветя.

От свое име и от името на председателя на местния парламент Сезгин Байрям кметът на общината Ресми Мурад прочете поздравителен адрес до учениците и учителите. В него двамата ръководители отбелязват, че училищният звънец събира в едно безгрижието на младостта и опита на мъдростта и оживява една различна територия – класната стая. Те изпратиха поздравителни адреси и до останалите училища на територията на общината – OУ „Хр.Смирненски” (Бял извор), ОУ „Св.Св. Кирил и Методий’ (Падина), ОУ „Отец Паисий” (Жълтуша), ОУ „А.С.Макаренко” (Боровица) и ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” (Горно Прахово).

По случай откриването на новата учебна година бе прочетенпоздравителен адрес и от името на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. „Нека тя бъде успешна, ползотворна, изпълнена с упорит труд, но и с радост, вдъхновение и положителни емоции!“, се казва в поздравителния адрес.

И тази година всичките 45 първокласници от община Ардино получиха първата си книжка в училище с лично пожелание от кмета на общината Ресми Мурад.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини