Удари първият звънец в ПГ по туризъм

Химнът на Република България и тържественото издигане на националния трибагреник поставиха началото на официалното откриване на новата 2019/2020 учебна година в ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Кърджали.

Тържеството уважиха Атанаска Мешелиева – директор на ПГ по икономика „Алеко Константинов“, и много родители.

По традиция инж. Марияна Стратиева – директор на гимназията, първа отправи своето  приветствие към учителите, учениците и родителите. В словото си тя с гордост акцентира върху професионализма на учителите вгимназията. Госпожа Стратиева пожела на всички да посрещнат предизвикателствата на новата учебна година смело и решително.

Поздравителни адреси в този празничен ден златаровци получиха от различни местни и национални институции.

Естествено, най-развълнувани, а може би и най-притеснени от новото начало, бяха осмокласниците, за които гимназията за първи път отвори празнично врати. Именно към тях отправи своето обръщение Тюркян Еминова от ХI а клас. С голямо вълнение тя разказа за впечатленията и преживяванията по време на производствената практика, проведена в перлата на Канарските острови – Пуерто де ла Круз, Тенерифе, Испания. С думите си тя не само подкрепи осмокласниците в избора им, но и ги увери, че тук освен знания ще получат и много възможности за незабравими преживявания и емоции.

В края на тържеството инж. Стратиева  би първия звънец в училище и по стара народна традиция  плисна вода  с благословия за сполука.

Честит първи учебен ден!

Успешна и усмихната учебна година!

Това съобщиха от ръководството на ПГТ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини