Две гимназии в Хасково посрещнаха осмокласници в нови професии

    Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ и Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии „ Н. Й. Вапцаров“ в Хасково посрещнаха ученици в нови професии. За първи път В ПГТ през настоящата учебна година ще се обучават ученици в специалността „Рекламна графика“. Четири са общо паралелките, които посрещат тази година осмокласниците. Останалите три са: „Кетъринг и организация на производството“, „Хотелиерство“ и „ Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия“-паралелка, чийто професионален обхват беше увеличен по искане на местния бизнес. 480 гимназисти прекрачиха тази година прага на училището. А специални гости им бяха и представители от местния Туристически център, с който гимназията си партнира.

    За първи път в региона има и професия „Електромобили“. Тя действа от тази година в Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии. Новата учебна година бе открита тържествено днес в Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“ в Хасково. Училищният праг прекрачиха 130 осмокласници от специалностите системно програмиране, строителство и архитектура, мебелно производство, горско и ловно стопанство, парково строителство и озеленяване, недвижими имоти. Тържеството откри мажоретният състав на училището. Директорката на гимназията Маргарита Топалова поздрави всички ученици, учители и родители като им пожела съзидателна и мъдра учебна година.

    ПГДС „Цар Иван Асен II“ отваря врати през тази учебна година с обновена материално-техническа база – класни стаи, кабинети и учебна работилница.

    Областният управител на Хасково Станислав Дечев бе гост на официалното откриване на новата учебна година в ПМГ „Акад.Боян Петканчин“ в Хасково.
    „Днес е първият празничен ден от Новата учебна година. Но повярвайте ми, тук не само първият учебен ден оставя спомени. Ако обичате това училище, всеки ден ще бъде интересен и важен за Вас“, обърна се Станислав Дечев, който е възпитаник на елитната хасковска гимназия, към учениците.
    Заместник – областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова бе гост на празничната церемония за откриване на Новата учебна година в Езикова гимназия „Проф.д-р Асен Златаров“. Тя пожела на учениците нови емоции, приятелства и здраве, упоритост и воля, а там, където не достигат и малко късмет.


    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини