Започват преговори за прекратяване на договора с ТЕЦ "Марица Изток 3"

Кабинетът даде мандат за преговори с "Контур Глобал" за прекратяване на договора за изкупуване на електрическа енергия. Това е едно от решенията на днешното заседание на кабинета "Борисов-3", съобщиха от МС.

Вицепремиерът, финансовия министър Владислав Горанов и енергийния му колега Теменужка Петкова са упълномощени да водят преговорите с "Контур Глобал". 

Те трябва и да направляват и осъществяват комуникацията с Главна дирекция "Конкуренция" на Европейската комисия във връзка с прекратяването на договора. 

Договорът е сключен на 13-ти юни 2001 година между "Националната електрическа компания" ЕАД и "Контур Глобал Марица Изток 3" АД. 

Европейската комисия е образувала производство в Главна дирекция "Конкуренция" на основание на подадена жалба от Комисията за енергийно и водно регулиране, в която се посочва, че договорът за изкупуване на електрическа енергия представлява несъвместима държавна помощ. 

Източник: news.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ne
    nelicha - нелича
    5 -1
    17:08, 11 сеп 2019
    Ами да . Чак сега ли се сетиха за това . Цели 18 години по късно . Според мен държавния служител подписал този договор трябва да понесе съдебно наказателна отговорност за нанесените финансови щети на държавата .
Последни новини