Български граждани от Кърджали на гости в Европейския парламент

Посещението на групата в Брюксел съвпада с ключов момент - денят, в който Европейската комисия обявява ресорите на комисарите

Български граждани от Кърджали бяха официални гости на Европейския парламент. По време на посещението участниците имаха възможността да се запознаят отблизо с работата на институциятаи да се срещнат с евродепутатите от ДПС. В Брюксел те бяха запознати с историята и функционирането на Европейския съюз, с парламентарните заседания, правомощията и политическата роля на ЕП, както и с работата на новосъздадената група „Обнови Европа“.

Разказвайки за дейността на представителите на ДПС, Илхан Кючюк отбеляза, че „като национално отговорна делегация ние нито крещим високо, нито приемаме на сляпо всичко, а работим диалогично и конструктивно“.

Специална част от програмата на гостите включваше посещение в централата на партията OpenVLD - „Отворени фламандски либерал-демократи“. Там те имаха възможност да участват в дискусия с Анеми Нейтс -изявена дама в белгийската политика, бивш председател на Либералния интернационал, бивш председател на предшественика на европейската партия АЛДЕ - партия ЕЛДР и член на Европейския парламент в поредица от мандати. По време на разговора бяха обсъдени предизвикателствата, пред които са изправени либералите в Европа. По време на срещата Илхан Кючюк благодари за дългогодишната и продължаваща подкрепа между ДПС и OpenVLD, а г-жа Нейтс изтъкна, че това е третата среща с български представители по инициатива на ДПС, и именно това постоянство изгражда устойчивите взаимоотношения между двете партии.

Посещението на групата в Брюксел съвпада с ключов момент - денят, в който Европейската комисия обявява ресорите на комисарите

Мехмед Мехмед

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини