Когато Джонсън качи крака си на масата пред Макрон (видео)

Борис Джонсън и Еманюел Макрон говориха пред журналисти по време на срещата им в Париж. Френският президент предупреди, че до 31 октомври няма достатъчно време за цялостното предоговаряне на сделката за Брекзит. Елисейският дворец отбеляза, че разговорите са били конструктивни и пълноценни. Но в центъра на вниманието сега продължава да е кракът на Джонсън, който той постави на масичката, пред камерите и пред очите на репортерите, деиствително само за секунда.

"На британския премиер Борис Джонсън му беше необходим месец, за да потегли на първото си пътуване в чужбина, но той бързо се почувства у дома си в позлатения дворец на президента Еманюел Макрон и вдигна краката си върху масичка", предадоха "Ройтерс" и АП.

"Потребители от двете страни на Ламанша, които нарекоха действията на британския премиер обидни, може да са прибързали със заключенията. Видеото, изглежда показва, че Джонсън е отвърнал на шега на домакина си. Еманюел Макрон, изглежда, предполага, че масата може да се използва и за крака, преди Джонсън да си вдигне десния," обяснява британската обществена BBC.

В социалните мрежи обаче коментарите продължават. Британец написа: "Представете си гнева на британските таблоиди, ако чужд министър-председател направеше това!".

Французин коментира: "Чудя се какво ли мисли кралицата."

"Паризиен" излезе със заглавие: "Не, Борис Джонсън не обиди Франция, слагайки си крага на масата пред Еманюел Макрон".

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини