Кръшни хора се извиха на селищния празник в Боровица

 В ардинскотяо село Боровица се проведе селищен събор с богата музикална, културна и спортна програма. Центърът на родопското село се напълни със стотици хора от околните населени места, вътрешността на страната и изселници от Турция, Западна Европа и Африка.

Гости на празника бяха областният лидер на ДПС Изет Шабан, кметът на община Ардино Ресми Мурад и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям. Тук бяха и кметове на населени места.

Денят на Боровица бе отбелязан с много веселие и настроение. Специалната програма на празника включваше музикални и поетични изпълнения, както и интересни спортни мероприятия.

Ейлюл Ферад от Боровицапросълзи всички с емоционалното си стихотворение „Моето родно село”. Тя изпълни и мелодии на йоника и обра аплодисментите на присъстващите.

А Ася и Елиф с изпълненията си също направиха публиката съпричастна към тях.

В програмата със свои изпълнения се включи и местната фолклорна група за турски народни песни „Чамдере“. Огромен интерес предизвика и кътът с ръчно изработени изделия, които по стар местен обичай са и „чеиз“.

Победител във футболния турнир стана отборът на „Вардар“ от Млечино, а в надпреварата по шахмат Гюрсел Емин от Млечино.Призьорите бяха наградени с парични награди, грамоти и купи.

За доброто настроение на гостите и жителите на селото се погрижи оркестър „Вертоза“ със солист – местният музикант Гюнай Сакиб. В центъра на селото се извиха кръшни хора.

Организатори на проявата бяха кметството, читалище „Климент Охридски” и с подкрепата на местните жители

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини