Кърджалийци се стекоха на концерт -събора за Голяма Богородица ,пее Валя Балканска

Изображение 1 от 2

    Започна концерт-съборът по случай християнския празник Успение Богородично /Голяма Богородица/, с участието на родопската певица Валя Балканска и гайдаря Петър Янев, чийто организатор са Община Кърджали и Пенсионерския клуб „Капитан Петко Войвода”. Лично кмета инж. Хасан Азис дойде да поздрави кърджалийци, а гласът на Вяла Балканска се разнесе над Кърджали.

    Сцената е разположена на голямата поляна край Водното огледало на река Арда, близо до кръстовището със светофарите. Освен Валя Балканска и на гайдаря Петър Янев, къррджалийци ще се насладят и на изпълненията на Костадин Джигошев и оркестър „Родопски солисти“. Ще участват и детски фолклорен състави от Кърджали и Смолян, група за стари градски песни от Хасково, Формация Кърджали с ръководител Тодор Николов.

    По-рано днес кметът инж. Хасан Азис участва в празничната литургия в православния храм „Свети Георги Победоносец”, отстлужена от енорийския свещеник отец Петър Гарена.  След това той даде курбан за кърджалийци.  „Много пъти съм споделял, че Кърджали се отличава по почитането на празниците – християнски и мюсюлмански, защото празнуваме заедно - обединени!”, отбеляза градоначалникът и пожела на всички годината да бъде плодородна и с по-малко премеждия.

    Тази вечер инж. Хасан Азис ще участва по традиция и в храмовия празник на църквата „Свети Успение Богородично” в кв. „Гледка”.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини