Активът на ДПС отбеляза Курбан Байрам в Кърджали

„Следвайки моралните принципи за заедност, единство и толерантност, Байрамът трябва да продължи отново сред нас и след празника. През последните години всички ние успяхме да устоим на поредния ураганен вятър. Подкрепяйки се  един  друг, с общи усилия преодоляхме трудностите. Устояхме на изпитанието на времето, както гората преживява силния ураганен вятър”.  Това заяви зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис в Кърджали, където активът на партията от 7-те общини на областта се събра, за да отбележи големият мюсюлмански празник Курбан Байрам. Тържественото отбелязване на свещения празник уважиха членът на ЦОБ на ДПС Ердинч Хайрула, областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан, народните представители от кърджалийския многомандатен район Адлен Шевкет и Ерол Мехмед. Тук бяха още учредителите на ДПС, политзатворници, репресирани,  бившият евродепутат Неджми Али, бившите депутати от ДПС Салиха Емин, Мустафа Ахмед, Юнал Тасим, бившият омбудсманХакиф Емин, кметове на общини, председатели на общински структури на ДПС от областта и на общинските съвети, представители на младежката организация и женската структура на ДПС, кметове на населени места.

Зам.-председателя на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис поднесе приветствие от името на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и председателя на партията Мустафа Карадайъ. Той пожела здраве и благополучие на всички жители на областта. „Нека и в края на октомври с общи усилия  всички заедно да сътворим Байрам в 7-те общини на областта”, заяви инж. Хасан Азис.

„Винаги трябва да се борим  за единство и солидарност, както се борихме за името си, честта, демокрацията“, заяви областният председател на ДПС инж. Изет Шабан. „Какво можем да направим, за да запазим нашето единство и нашата заедност?! Много неща можем да направим, но искам да Ви кажа само едно: Дайте поне една малка частица от себе си за заедността на партията“, допълни  Изет Шабан.

От името на парламентарната група на ДПС в Народното събрание депутатът Ерол Мехмед поздрави присъстващите по повод свещения празник на мюсюлманите Курбан Байрам. Пожела им здраве и благоденствие. Той призова на предстоящите местни избори ,  кандидатите за кметове на населени места, общински съветници и кметове на общини да бъдат в една приемлива и нормална конкуренция, която не включва личностна конфронтация, за да може резултатът да е успешен за всички.

По време на събитието бе почетена паметта на всички тези, които вече не са сред живите, а в миналото са били заедно на това традиционно събиране. Отслужена бе и дуа (молитва) за здраве и берекет от бившия главен мюфтия Фикри Сали и зам.районния мюфтия Насуф Насуф.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини