Собственичка на Tesla Model 3 отключва колата с имплантиран в ръката си чип

Има много начини да отключите вашия Tesla Model 3, например с умен ключ или мобилно приложение. Една собственичка на колата е открила нов биохак: тя е имплантирала RFID чип в ръката си, така че отключва колата само с едно движение.

Жената, известна само като Amye DD, е извлякла чипа от смарткартата на своя Tesla Model 3 и е създала имплант, който е инжектирала в ръката си. Макар да звучи налудничаво да инжектираш технология под кожата си, методът също е сходен на имплантите, които слагаме на домашните си любимци за идентификация.

Жената вече имала един такъв чип в ръката си и първоначално решила, че ще може да прехвърли информацията от смарткартата в него, но защитната система на Tesla Model 3 не го позволила.

Тогава тя просто разглобила картата, извадила RFID чипа и го поставила в биополимер, който може да се имплантира безопасно в дясната ръка.

Цялата история е не само шантава, но и непрактична, защото RFID чипът на Tesla Model 3 не е предвиден като основен начин за отключване на колата. Картата с него е резервен вариант, който се дава на някой, комуто не искате да предоставите пълния достъп до своя Tesla профил – като на човека, който паркира колата ви пред скъп ресторант. Разбира се, когато чипът е част от тялото ви, това няма как да стане. 

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини