Проверки за нередовни мотопед и шофьор, гледат ги под лупа

Проверка за управление на нерегистриран мотопед е започната в РУ-Кърджали. Около 18 часа на 8 август на ул.“Македония“ в областния град за бил спрян 34-годишен водач на мотоциклет „Сузуки“. При направена справка полицаите установили, че мотоциклетът е със служебно прекратена регистрация по чл.143, ал.15 от ЗДвП за неизпълнено задължение на собственик да регистрира моторно превозно средство в двумесечен срок от придобиването му.

Проверка за управление на автомобил без шофьорска книжка е започната в РУ-Кърджали. Нарушението било извършено от 38-годишна, която се движила с лек автомобил „Опел“ в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на СУМПС с решение на Районния съд в Кърджали. Работата по случая продължава сектор „Охранителна полиция“ в управлението.

Досъдебно производство по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс за повреда и унищожаване на чуждо имущество е образувано в РУ-Кърджали след подаден сигнал на 10 август, че лек автомобил „БМВ“ бил надраскан, а върху предния му капак бил забит нож. Колата била паркирана на улица в областния град. Извършен е оглед от дежурна оперативна група от РУ-Кърджали и работата продължава разследващ полицай.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини