Блъснаха осемгодишно момиче в Джебел, провериха 447 автомобила

8-годишно дете било блъснато в Джебел вчера от „Фиат“ с 59-годишен водач. Произшествието станало, докато момичето пресичало улица. Пострадалата била прегледана във Филиала на спешна помощ в Джебел, транспортирана за изследване в кърджалийската болница и след това освободена. На водача на лекия автомобил е съставен акт по ЗДвП. 41-годишен мотоциклетист е бил настанен в болницата в Кърджали със счупен крак и пръст на ръката, след като катастрофирал на 10 август около 18 часа в района на село Чорбаджийско. Водачът загубил контрол над управлението, излязъл извън платното и се ударил в лек автомобил “Фолксваген“. Тестовете за алкохол на двамата шофьори са с отрицателен резултат. Произшествието е било обработено по административен ред с акт по ЗДвП. Само с материални щети са други две пътни произшествия. На 11 август в Крумовград 55-годишен с „Нисан“ се блъснал последователно в пожарен хидрант, пътен знак и уличен стълб. На 9 август около 22 часа в землището на село Соколино 50-годишен с лек автомобил „Рено“ загубил контрол над управлението и ударил крава в обхвата на пътя. Не е констатирана употреба на алкохол. На водачите и на собственика на животното са съставени актове по ЗДвП.

Две бързи производства са образувани в РУ-Кърджали за управление на автомобили след употреба на алкохол. На 9 август около 23,30 часа на бул.“България“ в областния град били спрени две моторни превозни средства за проверка. Тестът за алкохол на 27-годишен водач на „Опел“ отчел 2,24 промила. 1,71 промила е резултатът от пробата на втория проверен водач на 36 години, който се движил с „Опел“. Издадени са талони за медицинско изследване, като първият шофьор отказал проба за химически анализ, а на втория е взета кръвна проба. Двамата са били задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Специализирани операции. Нерегламентиран превоз на животни установили полицаи от РУ-Кърджали в хода на специализирана операция за противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места. На 9 август в 23,20 часа на бул."България" бил проверен товарен „Мерцедес“, управляван от 31-годишен. Водачът не представил разрешителни и документи за превозваните две телета. Служители на Областната дирекция по безопасност на храните съставили акт по Закона за ветеринарномедицинската дейност.

477 моторни превозни средства, 643 лица и 12 заведения са били проверени в специализирана операция на територията на полицейските управления в Кърджали, Ардино и Крумовград от петък до неделя за ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия, противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места, присъствие на малолетни и непълнолетни след определения час. В заведение в областния град са били установени 10 непълнолетни лица, които са предадени на родителите си и са съставени актове по Закона за закрила на детето. За констатираните 76 нарушения на ЗДвП са съставени 14 акта и 62 фиша. Образувани са две бързи производства за управление на МПС след употреба на алкохол.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини