Георги Георгиев: До 5 години оборотът на „Теклас“ ще достигне 1 милиард лева


През 2019 г. компанията „Теклас“ очаква да добави още около 100 млн. лв. към приходите си от продажби. По думите на представителя на изпълнителните директори Георги Георгиев намеренията са до пет години оборотът да достигне 1 млрд. лв.

Въпреки лекия спад на крайния резултат през 2018 г. “Теклас” остава най-печелившата компания в автомобилния сектор в страната с 52.5 млн. лв. и норма на печалба от почти 14%, пише „Капитал“.
В България на практика се намират най-големите заводи на турската група Teklas, която периодично разширява бизнеса си в страната и вече има четири фабрики в Кърджали и по една в Крумовград и Момчилград. Там се произвеждат изделия от каучук, пластмаса и метал за горивните, охладителните и  спирачните системи на колите за практически всички водещи автомобилни производители. Наскоро компанията започна изграждане на седми завод в страната – този път във Враца, който се очаква да започне производство до средата на следващата година, а инвестицията се оценява на около 30 млн. лв. Продукцията на новото предприятие ще бъде основно за електрически и хибридни автомобили.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини