Поет от Бурса дари книги на Сабахаттин Али на ардинската библиотека

Поетът Рамазан Улусой от Бурса, с корени от Горно Прахово, обогати фондовете на градското  Народно читалище „Родопска искра 1921“ в Ардино с книгите на световно известния писател, поет, преводач и журналист Сабахаттин Али.

„Искам тези книги да останат, като наследство за бъдещите поколения в Ардино и да се гордеят, че тук е роден големият творец-хуманист Сабахаттин Али“, заяви Рамазан Улусой.

Председателят на читалищното настоятелство Юксел Исмаил благодари сърдечно на Рамазан Улусой за неговото специално отношение към ардинската библиотека.

Ръководството на община Ардино също изразява огромната си благодарност за последователната творческа дейност на поета Рамазан Улусой, който по-настоящем подготвя новата си стихосбирка. Неговите стихотворенията, издадени на турски език, са ценно помагало за подрастващите в обучението по майчин език в общинските училища.

Рамазан Улусой е роден на 18 юли 1949 г. в Горно Прахово. Средното си образование завършва в Кърджали. Още от ученическите си години пише стихове и хумор и сатира. През 1989 г. се изселва в Турция заедно със семейството си. Негови стихотворения са публикувани в различни турски медии. Сред по-известните му стихотворения са „Изселниците от селото ми“, „Мир“, „Приятелят ми Илия“, „Две капки“, „Момичетата на Горно Прахово“. 

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини