Младеж от Черноочене предложи брак на любимата си на Дяволския мост


Младеж от Черноочене направи романтично предложение за брак на любимата си, също от Черноочене, на Дяволския мост. Романтичното събитие се проведе в средата на юли пред очите на всички туристи, посетили забележителния средновековен мост.
„Дойдоха група младежи и започнаха да разглеждат моста. По едно време един от тях с падане на колене и букет в ръката си предложи пръстен за бъдещата булка точно в най-високата част от моста“, разказа Ферди Велиев, уредник на общинския музей в Ардино, който е и гид на обекта. Той уточни, че двамата са били заедно от няколко години и са много щастливи. А любимата на момчето е заявила, че е била доста изненадана от неочакваното предложение.

От години община Ардино инвестира в сферата на туризма и в развитие на два от най-известните на територията си обекти – Дяволският мост и тракийското светилище „Орлови скали“.Профилът на посещаващите Дяволския мост е много разнообразен – освен  хора от областта и страната, идват туристи от Турция, Гърция, Германия, Холандия, Великобритания, Франция, Ливан, Израел, Тайланд”, обясни  Ферди Велиев.
Таксата за посещение на Дяволския мост е символична - 2 лева за възрастни и един лев за ученици и пенсионери.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини