Млада жена с малко дете в колата предизвика верижна катастрофа в Кърджали

23-годишна жена с лек автомобил „Форд“ се блъснала в друг „Форд“ и в спрял автобус на градския транспорт. Произшествието станало вчера около 17,40 часа в Кърджали. На ул.„Първи май“ жената предприела преминаване в друга пътна лента и блъснала странично автомобила, а след това и автобуса. При сблъсъка леко пострадал пътник от автобуса, който бил транспортиран от екип на Центъра за спешна помощ и след преглед в Спешното отделение освободен. Жената, предизвикала катастрофата, превозвала дете, което не е било в обезопасителна система. Тестовете за алкохол на водачите са с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП.

Вследствие на несъобразена скорост 34-годишен мъж с „Фиат“ загубил контрол над управлението, навлязъл в насрещната лента и се блъснал в „Сеат“ на около километър до разклона за село Бял извор. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт по ЗДвП. Екип на пожарната служба в Ардино освободил пътя от катастрофиралите коли и почистил платното от разлято гориво.

В хода на специализирана операция полицейски служители от РУ-Кирково установили две нерегистрирани моторни превозни средства. По пътя между селата Медевци и Бенковски 41-годишен мъж се придвижвал с мотопед без регистрационна табела. 43-годишен шофьор управлявал лек автомобил „Ауди“ и при проверка в село Чорбаджийско полицаи установили, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.15 от ЗДвП за неизпълнено задължение от собственик да регистрира моторно превозно средство в двумесечен срок от придобиването.

60-годишен мъж, управлявал нерегистриран лек автомобил „Опел“, е задържан за срок до 24 часа в РУ-Кърджали. Мъжът бил спрян за проверка в землището на село Опълченско вчера и след установяване на деянието бил задържан. Образувано е бързо производство по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

 Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини