Откриха моста над река Малка Арда

Кметът на община Ардино Ресми Мурад откри официално новоизградения мост над река  Малка Арда (Давидовска), който свързва общинският център със селата Любино и Латинка. Заедно с него лентата на новия мост прерязаха председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете Изет Шабан и Неджми Мюмюнходжов, както и кметът на ЛюбиноСъдкъ Ахмед.

Новата придобивка е реализирана със средства, които са гласувани в капиталовия списък на общинския Бюджет за 2018 и 2019 година. 

„Ние винаги сме подхождали с голямо разбиране и отговорност към проблемите на  всички населени места на територията на общината. За нас няма значение, къде се реализира инвестицията, дали е в малко населено място или в голямо. Мостът, който се намира в близост до природния феномен „Хладилника“ осигурява връзка и с ново изградения горски път до село Гълъбово, община Баните, както и до Дяволският мост над река Арда. И вбъдеще ще се стремим да удовлетворяваме приоритетно нуждите на нашите съграждани.“, заяви кметът Ресми Мурад.Той уточни, че реализираният проект има сериозна предистория. „Многократно направихме постъпки в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет за финансиране на моста, но за съжаление не получихме положителен отговор. Накрая бе неизбежно да подходим отговорно управленски и да заделим средства от Бюджета на общината“, каза още Ресми Мурад. Той изказа искрените си благодарности към всички свои колеги, които имат принос и съпричастност за реализирането на инвестицията.

Мостът е построен през 60-те години на миналия век и оттогава не му е правен основен ремонт. Подменени са всички носещи греди. Подсилени са основите. Направена е нова пътна настилка, както и предпазни парапети, които са боядисани с цветовете на националния трибагреник.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини