Посланикът на Мароко гостува на кмета на Кърджали

Посланикът  на Мароко Нейно Превъзходителство Закиа Ел Мидауи гостува днес на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис. На срещата присъстваха и заместник кметовете Тунджай Шюкрю, Веселина Тихомирова и Катя Митовска.

Инж.Азис  запозна гостенката с икономическото развитие на района, големите  инвестиции от последните години, реализираните проекти като Пречиствателната станция, Водното огледало, Пазара на производителите, новия парк в центъра на града и др.По време на разговора беше коментирано подписаното споразумение за предоставяне на административни услуги по електронен път между Кърджали и брюкселската община Сен Жос тен Ноод, която ще улесни кърджалийци, живеещи в Европа и идеята подобни договори да се подпишат и с други побратимени на Кърджали общини в различни държави.

Гостенката се впечатли изключително от стипендия „Кърджали“, която общината дава всяка година на изявени абитуриенти.Досега носители на приза са 32 зрелостници, които в продължение на година са получавали стипендия в размер на една минимална заплата месечно.“Вие може да служите като училище за другите общини в България с такива начинания.Това могат да правят само хора, които обичат страната си, общината си, хората си“, подчерта Н.Пр.Закиа Ел Мидауи.

Инж.Азис и дипломат №1 на Мароко коментираха съвместни инициативи, които да бъдат реализирани в Кърджали в следващите месеци.

В края на срещата двамата размениха подаръци.По-късно кметът показа на гостенката Пазара на производителите.

Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини