Разкриха група наркомани в Кърджали, дирейки откраднат айфон

Криминалисти от РУ-Кърджали разкриха извършен грабеж на телефон и установиха два вида наркотици в жилищата на съпричастни към случая. С използване на физическа сила от 17-годишен бил отнет айфон в жилище в града. След сигнал за извършеното престъпление и организирани издирвателни действия полицаите стигнали до 27-годишен заподозрян за грабежа, който е задържан в полицейското управление. При претърсване в жилището на 30-годишна жена криминалисти намерили айфона. В жилището били открити още около 3 грама бяло прахообразно вещество, което при извършен тест реагирало на амфетамин. В апартамент, обитаван от 21-годишна, също било извършено претърсване и намерена суха листна маса, около 4 грама, която при тестване реагирала на марихуана. Айфонът и дрогата са иззети и са на съхранение в полицейското управление. Мъжът и двете жени са задържани за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство по чл.198, ал.1 за грабеж. Продължава работата и по случаите с иззетите наркотици.

За хулигански действия двама са задържани в РУ-Кърджали вчера. Малко след 3 часа на 27 май мъжете, които са на 23 и 36 години, се скарали пред жилищен блок в кв.“Възрожденци“ в областния град и скандалът прераснал в сбиване. Проверката по случая се извършва от сектор „Охранителна полиция“ в управлението по чл.325, ал.1 от Наказателния кодекс за хулиганство.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бр
    Браво!
    0 0
    17:00, 28 май 2019
    Браво на полицията в Кърджали! Отново са разбили опасна организиран групировка от двама зависим от наркотици и са иззели цели 7 грама дрога... Интересно кога ще започнат да разбиват и дилърите и доставчиците с килограми, а не само горките крайни консуматори, които и без полицията си имат явно достатъчно проблеми в живота.
Последни новини