Panasonic спира бизнеса си с Huawei

Японската корпорация Panasonic обяви, че спира да работи с китайския технологичен гигант Huawei, за да изпълни американските рестрикции.

Миналата седмица САЩ включиха Huawei в "черния списък" на компаниите, с които американски фирми нямат право да работят, освен ако нямат лиценз. САЩ наложиха забрана на Huawei и 70 други свързани с нея фирми да търгува на територията на страната без предварително разрешение от правителството. Компанията дори беше обвинена, че използва технологиите си за шпионаж. Последва и реакция от Google със забрана на достъпа на Huawei до някои ъптейти на операционната система Андроид.

"Panasonic обяви с вътрешна нотификация, че трябва да бъдат преустановени трансакциите с Huawei и 68-те ѝ филиала, които са забранени от американското правителство", се казва в изявление на компанията.

След заповедта на президента Доналд Тръмп за включването Huawei - вторият най-голям производител на мобилни телефони и основен претендент за изграждането на 5G мрежата - в "черния списък" основателят на Huawei Рен Женгфей реагира с думите, че САЩ "подценяват" възможностите на Huawei. Пред китайска държавна медиа Рен омаловажи влиянието на американските ограничения и заяви, че никой няма да може да достигне нивото на 5G технологията на компанията в близко бъдеще, както и че Huawei вече са се подготвили за евентуални рестрикции от страна на Щатите.

Японските Softbank и KDDI обявиха, че засега няма да продават нови слушалки на Huawei.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини