27 °C

Кърджалиец се утвърждава на музикалната сцена, да го подкрепим

  Кърджалиецът Айдън Мехмед се утвърждава  на музикалната сцена и се нуждае от нашата подкрепа. Младият певец ще изнесе дебютния си концерт на 18 май от 18,00 ч.в големият салон на  Народно читалище „Обединение 1913”. С него на сцената ще излезе кърджалийката Милена Василева.

    Айдън Мехмед е на 23 години. Съдбата го е ощетила.Той е с нарушено зрение. По-голямата част от живота си прекарва в София,където учи в специализираното училище за ученици с нарушено зрение „Луи Браил”. Откриват музикалният му талант. Взема уроци по пеене при доц.Алис Бобарян, преподавателка в Национална музикалната академия „Проф.Панчо Владигеров”. От една година е в Кърджали.

    Младият талант има много участия в музикални конкурси, включително и международни. В дует с Петя Йорданова от Кърджали печели второ място на Международния фестивал на изкуствата. Първата му изява на сцена в Кърджали е по време на Коледния бал за деца с увреждания.

     Сред любимите му изпълнители са Васил Найденов, Йордан Караджов, Веселин Маринов. От предпочитаните песни е „Позави меня” на „Любе”.

    За своя дебютен концерт Айдън Мехмед е подготвил над 20 песни. В концерта ще вземат участие  клуба „Спортни танци” и Арт балет към НЧ”Обединение 1913”.

    Входът за концерта е свободен. Организаторите очакват кърджалийци да подкрепят младия талант.

  Георги Кулов

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Последни новини