Над 3 часа продължи конкурсът "Букет" в Момчилград


Над 3 часа продължи общинският кръг на конкурса "Букет" в Момчилград. На откритата сцена в градския парк "Нури Адалъ" над 150 талантливи творци от цялата община представяха песни, танци и стихотворения. Млади художници бяха наредили свои картини на една от алеите.
Официални гости на конкурса бяха европепутатът Неджми Али, народният представител от Момчилград Ерол Мехмед и областният координатор на конкурсите Букет Неджми Ходжов.
Проявата беше официално открита от секретаря на община Момчилград Бахатдин Ахмедов.
"Конкурсът "Букет" показва как на едно място могат да се съберат различни по вид цветове и как те заедно се превръщат в едно красиво, богато и неповторимо съчетание. Точно това е същността на "Букет" - да възпитава толерантността към другия етнос, към другата идентичност, към другата култура", заяви в приветствието си към участниците и публиката Бахатдин Ахмедов. Думите му бяха подкрепени от различните изпълнения, сред които имаше български, турски, цигански и влашки песни и танци. Изпълнителите бяха оценявани от жури с председател Юмер Юсеин, който връчи и награди на победителите.

Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Момчилград.
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини