В Кирково се проведе общинският кръг на конкурсите „Букет“

Общинският кръг на конкурсите „Букет 2019/2020”, под мотото „България в усмивките и в културата на етносите и на толерантността”, се проведе в Кирково.

В салона на читалище „Възраждане 1938” в с.Бенковски участниците от различните категории  -  музикално и танцово изкуство, художествено слово и изобразително изкуство показаха таланта си.

Конкурсите се осъществяват под патронажа на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган. Гости на конкурса бяха кметът на Община Кирково Шинаси Сюлейман, зам,-кметовете Валентина Димитрова и Тасим Хдживейсал, председателят на Общински съвет Сали Рамадан и секретарят на общината Риза Местан.

Домакинът на конкурса общинският председател на ДПС Ерджан Фърънджъ поздрави всички участници за смелостта  да участват в състезанието и да покажат своите таланти.  

В празника на традициите и толерантността участваха около 130 индивидуални изпълнители и групи. Участниците бяха разделени в категориите музикално и танцово изкуство, художествено слово и изобразително изкуство.

В категория „Изобразително изкуство” първо място във възрастовата група до 10 години спечели Берика Тасим Хадживейсал от с.Фотиново. Победител във възрастовата група от 11 до 18 години е Венеса Бойчева  от с. Орлица.

В категория „Танцово изкуство” (групи) първо място спечели танцова група към НЧ ,,Възрждане“ с. Бенковски.

Кюбра Мюмюн Дурали от Бенковски  спечели първото място в категория „Художествено слово”. Тя трогна всички присъстващи в салона с изпълнението на  стихотворението  „Уян” (Събуди се) .

В подкатегория ,,Театър“ на първо място се класираха Севил Хасан и Гизем Кенан от с. Фотиново в изпълнение на ,,Назлъ ве Киразлъ“ .

Пламена Манолова от Дрангово бе отличена с първо място в раздел „Индивидуални вокални изпълнения“ до 18 години. В подкотегория ,,Вокални изпълнения /групи/ първо място спечели Фолклорна група към НЧ ,,Пробуда“ с. Тихомир. Бойко Иванов от с. Чакаларово се класира на първо място в подкатегория ,,Инструментални изпълнения“.

За всички призьори председателят на общински съвет на ДПС Ерджан Фърънджъ и кметът на общината Шинаси Сюлейман  връчиха грамоти и парични награди.

Класиралите се на първо място ще участват в областния кръг в Кърджали. 

Нахит Догу

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини