Германия затвори криминална търговска платформа в "даркнет", арестува трима

Германската прокуратура е затворила втората по големина онлайн търговска платформа и са задържали трима германски граждани, заподозрени в управлението ѝ, съобщиха от прокуратурата във Франкфурт, цитирани от "Ройтерс".

Онлайн платформата, наречена "Пазар на Уолстрийт", е била използвана за търговия с наркотици, лични данни, фалшифицирани документи и зловреден софтуер и е имала повече от 1,15 млн. профила и над 5400 регистрирани продавачи, уточниха прокурорите.

Тримата мъже, които са на 22, 29 и 31 години, са били задържани на 23-24 април, като се уточнява, че Германската служба за наказателно разследване (Bundeskriminalamt) е осигурила сървърната инфраструктура на платформата.

Мъжете, за които следователите смятат, че са прибирали 2-6% от продажбите на платформата, са били задържани след тайни операции, в които са участвали американски и холандски специални служби, както и Европол.

Разследващите са се съсредоточили върху тримата мъже от март насам.

Киберспециалистите от Bundeskriminalamt са предприели "оперативни мерки", след като заподозрените са превключили платформата в режим на поддръжка на 23 април и са започнали да прехвърлят за себе си средствата на клиентите, депозирани на пазара, съобщиха от прокуратурата.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини