За поредна година младите творци от Одрин и Кърджали доказаха, че за изкуството и приятелството няма граници

Изображение 1 от 3

    Вълнуващо и незабравимо преживяване имаха учениците от ОДК, които на 22, 23 и 24 април посетиха гр.Одрин и се включиха в международната изложба „Заедно на един мост”. 18 рисунки на млади художници от Школата по изобразително изкуство с ръководител Севинч Еминова и 10 фотографии на Клуба по фотография с ръководител Антония Грозева участваха в съвместната изложба „Заедно на един мост” на Общински детски комплекс гр.Кърджали и Училището по изящни изкуства „Хасан Риза” от гр.Одрин по случай Националния ден на детето в Република Турция. Изложбата се откри на 23 април на главната улица на града в присъствието на Областния управител, Кмета на община Одрин, г-жа Тихомирова – заместник кмет на община Кърджали и ротарианци от Кърджали и Одрин.

    Тази проявата се организира за четвърта поредна година от Ротари клуб Кърджали и Ротари клуб „Мимар Синан” от Одрин за да подпомага талантливи млади хора от двете съседни държави да се изявявят, да опознаят историческите и културните ценности на България и Турция и да създадат нови приятелства. Проекта се организира и с подкрепата на общините Кърджали и Одрин.

    Президентът на Ротари клуб-Кърджали Валентин Гогев връчи сертификати на участници в изложбата. За Кърджали бг вести Гогев подчерта, че голямо внимание към съвместната проява на ученици от Кърджали и Одрин е проявила консулът ни Радослава Кафеджийска. Бяхме приети много радушно от домакините,отбеляза президентът на Ротари клуб Кърджали. Той е поканил ротарианците от клуба „Мимар Синан“ да върнат визитата на 18 май, когато в Кърджали предстои благотворителна вечер. Интересът на обществеността към събитието, за което инициатори са двата клуба бе голям. Децата бяха много щасливи, отбеляза Валентин Гогев.

    По време на своето гостуване в Одрин учениците и учителите от ОДК се срещнаха с Кмета на община Одрин Реджеп Гюркан, с Началника на Регионалния инспекторат в Одрин и разгледаха културните и исторически забележителности на града.

    Учениците от Училището по изящни изкуства „Хасан Риза” ще върнат визитата на 17, 18 и 19 май, когато в Кърджали ще бъде представена общата изложба „Заедно на един мост”.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини