Премиерът Бойко Борисов пристига на 11 май в Кърджали, открива четвъртия завод на „Теклас-България”

    Премиерът Бойко Борисов пристига на 11 май в Кърджали за откриването на четвърти завод на фирма „Теклас-България. Министър председателят е приел поканата на ръководството на холдинга „Теклас” и е потвърдил визитата си. Това съобщи за Кърджали бг вести представителят собственикът на „Теклас –България” адв.Георги Георгиев. Той подчерта, че четвъртият завод е с разгъната застроена площ от 20 000 кв.м. Освен него ще бъде открити два корпуса на Научно изследователски център, всеки от които с разгъната застроена площ от 1200 кв.м. Ще бъде прерязана лентата и на административна сграда и на Зона за отдих и възстановяване с басейн.

    На 24 април т.г.във Враца холдинг „Теклас” подписа договор за голяма инвестиция.Ще бъде изграден голям завод.

    С изграждането на завод на „Теклас-България“ ЕАД, във Враца ще бъдат разкрити поетапно още 1 000 нови работни места. Това съобщи представителят на собстевеникът на „Теклас България”,адв.Георги Георгиев на официалната церемония по подписване на договора с кмета Калин Каменов. Адв.Георгиев подчерта за Кърджали бг вести , че в новия завод ще се произвеждат части за електромобилите и хибридните автомобили за компаниите Тесла, Дженерал мотърс, БМВ и Волво.

    Предвижда се до началото на другата година производствената база в града да бъде завършена, като инвестицията е в размер на над 22 милиона лева, а първоначалният брой на заетите лица ще е 500. Инвеститорът коментира, че средната работна заплата на служителите на фирмата в България е 1 500 лева.

    Генералният директор на холдинга Неби Алън запозна присъстващите с историята на компанията, производствената мощност и плановете за развитие. „Произвеждаме каучукови и пластмасови съединения за всички марки автомобили, като 100% от продукцията е предназначена за Европа, Азия и Северна Америка. Имаме бази и логистични центрове в шест държави в света, а най-голямото предприятие се намира в България, с ангажирани 2 500 работници в производството.

    Предпочетохме Враца, тъй като е град с перспектива и възможности за развитие. Искам да подчертая, че тук ще се сглобяват отделните сегменти, като ще се фокусираме върху части за електро и хибридни автомобили.

    Първоначално ще стартираме с 500 работни места, но вярвам, че с темповете на работа - ще увеличим броя им - до 1 000 заети лица. Благодаря на кмета Каменов, на неговия екип и се надявам, че инвестицията ще донесе много ползи за вашия град и регион“, допълни Неби Алън.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини