14 °C

8 неща, които намаляват вашата привлекателност

Всички се стремим да правим неща, които смятаме, че ще ни направят по-привлекателни и ще ни накарат да се почувстваме по-добре. Ходим на фитнес, обличаме се добре. Но задавали ли сте си следния въпрос: „Има ли нещо, което правя, което ме кара да изглеждам по-малко привлекателно?“ Според приятелите ни в прекрасния свят на науката, отговорът е „по всяка вероятност, да“.

Ще ви представим няколко неща, които намаляват вашата привлекателност, заедно с начини да ги избегнете.  

1. Не спите достатъчно

 Кой би предположил? Недоспиването се оказва едно от основните неща, които ни правят по-малко привлекателни. През 2010 учени показвали на участниците в изследването си снимки на хора, които не са спали в продължение на 31 часа и такива, които са спали поне 8 часа в нощта преди снимките. Участниците в изследването трябвало да оценяват снимките по различни критерии. Лишените от сън хора били оценени като по-малко привлекателни, по-тъжни и по-малко здрави. 

Въпреки че може да е трудно да спим достатъчно – общо взето, защото животът не ни позволява, стремете се някак да си осигурите необходимите осем часа, за да се събуждате свежи всеки ден. 

2. Не се държите добре с другите

Всички сме чували израза „Добрите момчета завършват последни“. Но дали е истина? Според науката най-вероятно не е. Едно от проучванията, които го доказва, е проведено през 2014 г. в Китай.  Учените снимат хора с неутрално изражение на лицето. Под снимките поставят определена дума, например свестен, честен, лош или зъл. Други снимки са без надпис. Резултатите показват, че хората с отрицателни надписи се оценяват като по-малко привлекателни от останалите. 

За да избегнете това, просто се дръжте добре с околните. Никой не обича да общува с кисели и злобни хора. Всички имате дни, в които просто не се чувстваме добре. Опитайте да правите повече неща, които подобряват настроението ви – бъдете активни и се забавлявайте повече. 

3. Прекалено стресирани сте

Успокойте се, дами, това ще ви направи много по-привлекателни. Изследване от 2013г. показва, че хетеросексуалните мъже възприемат жените, при които нивата на стресовия хормон кортизол са високи, като по-малко привлекателни.

Ясно е с колко много стрес е изпълнено всекидневието ни. Изпийте чаша вино, отидете на фитнес, практикувайте йога, медитирайте. Напревете го не просто за да изглеждате, а да се почувствате по-добре. 

4. Нямате чувство за хумор

Чуваме го непрекъснато, когато говорим с приятели за това какво ни привлича в някого и какво не. Всеки търси забавен човек. Затова не е изненада, когато изследване от 2009 г. открива, че хората без чувство за хумор или с посредствено такова, се възприемат като по-малко привлекателни от онези, които имат страхотно чувство за хумор. Полът не играе абсолютно никаква роля, така че... момичета и момчета, практикувайте. 

Тук обаче прекаленото старание може да ви изиграе лоша шега. Просто бъдете себе си и ще видите колко забавни можете да бъдете, когато си позволите да се отпуснете и оставите смешните неща просто да изплуват на повърхността. 

5. Мързелът

Мързелът не е привлекателен за никого, независимо от пола му. Независимо дали става дума за професионални стремежи или физическа активност, важно е да станете и да се размърдате. Това, което правите, и това, което не правите, казва много за типа човек, който сте. Ако изберете лениво отношение към целите си и към себе си, логичто е хората да сметнат, че бихте имали лениво отношение и към една връзка. Животът е прекрасен и вълнуващ, но няма как да го преживеете от дивана. 

Всеки от нас е имал отпуснати моменти, в които няма енергия и желание за нищо. Правим само най-необходимото, за да закрепим положението и нищо повече. Важно е въпреки всичко да не оставаме в това състояние на застой. Направете списък с нещата, които искате да направите всеки ден – поставете го някъде, където ще виждате и задраскайте всяко изпълнено нещо. Няма нищо по-удовлетворяващо от постигната с усилие цел. Планирайте деня си наобратно. Представете си, че денят завършва в 5:30 и планирайте така че да успеете да свършите всичко в този промеждутък.  

6. Нечестността

Това е очевидно. Ако не можете да казвате истината, определено не сте на правилния път, за да научите как да бъдете по-привлекателни. Нечестният човек се възприема като някой, на когото не може да се разчита. Когато човек е нечестен, почти винаги има по още някой неприятен недостатък, който отблъсква хората. 

Просто бъдете честни. Казано е, че честността е най-добрата политика и нищо не е по-вярно от това. 

7. Език на тялото

Езикът на на тялото може да изяви няколко доста неприятни черти като слабост, нервност, несигурност, дискомфорт и още много. Начинът, по който седите или стоите, може да ви направи много по-малко привлекателни, отколкото предполагате. Ако заставате със скръстени ръце, например, можете да създадете впечатление, че сте затворени и недружелюбни. Това е достатъчно, за да ви накара да изглеждате недостъпни и непривлекателни. 

Изследване от 2016 потвърждава, че затвореният език на тялото наистина ни кара да изглеждаме по-непривлекателни. Учените са използвали снимки в приложение за запознанства, на които хората били с кръстосани ръце или отпуснати рамене. В друг набор от профили същите мъже и жени се снимат в експанзивни позиции, например с вдигнати ръце нагоре или протягайки се да стигнат някакъв предмет. В този тип позиции същите хора са били оценени като по-привлекателни. 

Важно е да обръщате внимание на езика на тялото си. Правете разтягания всеки ден, избягвайте дългото седене и укрепвайте мускулите си. Всичко това ще помогне за подобряване на стойката ви. 

8. Твърде щастливи или горди

Разбира се, всички искаме да сме щастливи и в това няма нищо лошо. Но науката предупреждава, че прекаленото щастие намалява вашата привлекателност. През 2011 г. учени провеждат експерименти, в които участват над 1000 хетеросексуални мъже и жени. Показват им снимки на хора от противоположния пол и ги карат да оценят доколко са привлекателни. 

Резултатите сочат, че като цяло щастливите жени да изглеждат привлекателни за мъжете, но жените не харесват мъже, които са „прекалено щастливи“. От друга страна гордостта при мъжете се възприема по-скоро като привлекателна черта, докато мъжете демонстрират, че не харесват жени, които им изглеждат „прекалено горди“.

Източник: obekti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 16.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Днес съсредоточете повечето от усилията си върху професионалната сфера, защото съществува риск от неуспех. Огледайте нещата от всичките им страни до най-малките подробности. Изберете най-подходящия момент за действие, от това ще зависи много. Някои от вас получават финансови приходи от успешно реализирани сделки с наеми и продажби на имоти.
16.10.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Заели сте се с много дела едновременно и имате всички шансове да успеете, стига да овладеете емоциите си. Не допускайте външни вмешателства в работата си, особено, ако е свързана със значителни суми. Вие най-добре знаете какво трябва да се направи. Потърсете контакт с приятел, с който отдавна не сте се чували.
16.10.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Делата ви днес ще бъдат успешни, ако проявите търпение и оставите обстоятелствата да работят във ваша полза. Харчете по-малко от заработеното и ще имате повече. Ако споделите вечерта си с любимия човек ще неутрализирате напрежението от деня и ще се заредите с нови сили. Очакват ви приятни емоции.
16.10.2019

Хороскоп за Рак

Рак
В подкрепа на работата ви ще се мобилизирате и я приключите навреме. Имате добра енергия, а и физическата ви форма позволява да се натоварите повече, няма да се отрази на неблагоприятно на общуванията ви. В желанието си да сте полезни на някого ще направите и невъзможното, дано го оцени.
16.10.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Силни емоции и добро настроение ще преобладават сред Лъвовете. С отворени сетива сте за новостите и няма да пропуснете добрата възможност, която ви се предлага днес. Активността ви ще е провокирана и от желанието ви час по-скоро да видите осъществени намеренията си. Не пренебрегвайте човека, който ще ви потърси за подкрепа.
16.10.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Някои Деви днес ще бъдат заинтригувани от делово предложение, което идва тъкмо навреме. Имате възможност сами да прецените дали поемате риск или не, и да се справите със ситуацията. За предпочитане е да не намесвате роднините си, които едва ли ще са в състояние да погледнат обективно на нещата.
16.10.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Независимо дали се занимавате с работа или развлечения, със сигурност вие ще сте един от хората, които дават идеи. Бъдете готови да се съобразите и с всяко чуждо мнение. Само така ще постигнете нужното спокойствие в обстановката около вас. Някои от вас ще предприемат кратко пътуване.
16.10.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нещата ви ще се развиват такива, каквито сте ги планирали. Ще получите финансови придобивки и ще можете да се поглезите. Това ще повиши самочувствието ви и ще ви настрои на хазартна вълна. Може би трябва да преразгледате отношенията си с някои хора и да преосмислите връзки, които ви потискат.
16.10.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Професионалната ви работа ще запълва основната част от времето ви днес. Без изненади ще протича деня и на творците, отдадени на творчеството си ще се посветят на идеите си. Вложените усилия ще бъдат гаранция за сполука. За други издигане в службата и финансови придобивки. Изненадайте приятно партньора си.
16.10.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Опитайте се да разведрите атмосферата около вас, повече напрежение е нездравословно. Намерете себе си и своето място сред другите. От правилната ви преценка ще зависи бъдещето на много хора. Разпределете времето си, като не пропускате да обърнете внимание на близките си и на нуждата ви от почивка.
16.10.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се организирате и ще свършите всичко, което планирате за днес, без това да се отрази на връзките ви с околните. При постигане на договорености не изхождайте единствено от личните си интереси, защото няма да се стигне до сделка. Използвайте деня си и за подготовка на предстоящо пътуване.
16.10.2019

Хороскоп за Риби

Риби
За повечето от представителите на знака този ден обещава да бъде спокоен и без излишни изненади. Въпреки това обаче бъдете готови за нещо, от което зависи начина, по който ще протича бъдещата ви работа. Опитайте се да възстановите добрите си отношения с човек, който е бил ценен за вас по един или друг начин. Удовлетворението ви от вечерта ще е пълно.
16.10.2019
Последни новини