ДПС ще избира измежду 100 номинирани за евродепутати

ДПС тепърва ще подрежда листата си с кандидати за евродепутати, като ще избира измежду 100 номинирани. Част от тях са познати лица, но има и много млади хора, обясниха от движението пред "Дневник".

Номинации имали сегашните евродепутати - Филиз Хюсменова, Искра Михайлова, Неджми Али и Илхан Кючюк, както и депутати в българския парламент. Очаква се Делян Пеевски, който бе кандидат за евродепутат на предишните избори, отново има номинации.

Листата ще бъде обявена до 23 април, когато е последният срок за регистрацията й в Централната избирателна комисия (ЦИК). По неофициална информация колкото и номинации да има, кой ще бъде кандидат за евродепутат ще се решава от най-тясното ръководство - почетния председател Ахмед Доган и лидера Мустафа Карадайъ.

От ДПС твърдят, че ще водят кампания за европейските ценности и няма да се занимават със скандалите в страната. В платформата си ще се обявят за чисти храни, чиста вода, чист въздух, зелена енергия, високи технологии и активно участие на гражданите в политиката. Кампанията ще протече в обиколки из страната.

Дневник

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини