Волейболистите на Кърджали гонят пето място на световното ученическо

Представителите на СУ „П. Р. Славейков“ в Кърджали ще играят във втората четворка на световното ученическо първенство по волейбол за момчета VI –VIII клас, което се провежда в Пореч (Хърватска).

 Волейболистите на Кърджали, водени от Павел Митев завършиха на трето място в своята предварителна група. В първия ден те победиха Унгария, след което отбелязаха две загуби от Китай и Тайпе.

 В световния ученически шампионат за тази възраст, при момчетата участват осем отбора, разделени в две групи по четири тима. Първите два оформят финална четворка, вторите два продължават за пето- осмо място.

 „Попаднахме в много силна група. Представителите на Китай и Тайпе са селектирани, личи си подбор, качества и много работа. А китайците направо ни изненадаха със своя ръст, който е завиден за тази възраст, коментира за BGvolleyball.com директорът на училището и президент на ВК Арда Милко Багдасаров.

 „Ако бяхме в другата група може би щяхме да успеем да влезем в четворката на първенството. Но това е положението. Сега ще се борим за пето място в крайното класиране, което ще бъде едно дотойно представяне“, допълни Багдасаров.

 Днес е почивен ден на световното ученическо първенство. Решителните битки продължават на 4 април.

http://bgvolleyball.com

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини