Залесяват в парк „Арпезос Север 3” в Седмицата на гората

Залесяване ще има в четвъртък, 4 април, в новия парк „Арпезос-Север 3” в Кърджали по случай Седмицата на гората. Фиданките са осигурени от Държавно ловно стопанство „Женда”. Сборният пункт ще бъде до площадката за фитнес в началото на парка,  каза Диана Соколова, експерт в Териториалната организация на Научно-техническите съюзи в Кърджали.

В залесяването ще се включат експерти от Териториалната организация на НТС,  ученици, членуващи в научно-техническото дружество в училище „Свети Климент Охридски”,  служители от Държавното ловно стопанство „Женда” и от общината.

За децата са предвидени интересни игри, свързани със създаването и опазването на горите. На всички деца ще бъдат връчени грамоти за активно участие в залесяването.

Традиционната седмица на гората в страната беше открита официално вчера в Благоевград. Тя продължава до 7 април и преминава под мотото „140 години  история и традиции в грижата за бъдещето на гората!” Регионалната дирекция по горите в Кърджали и държавните горски стопанства в областта ще отбележат Седмицата на гората с редица прояви.

НЖ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини