По инициатива на общината 110 фиданки от сребрист смърч бяха засадени в Парк „Арпезок Север”

Над 200 кърджалийци – деца, ученици, представители на различни институции – държавни и общински, спортни клубове и социални центрове, се включиха днес акцията по залесяване на Парк Арпезос – Север в района на алеята, която води към пасарелката за кв. Възрожденци. Събитието е част от проявите, свързани със Седмицата на гората, а е инициирано от Община Кърджали.

Бяха засадени 110 фиданки от вида сребрист смърч, осигурени от ДЛС „Женда” - вид, според специалистите, подходящ за паркови площи. Предварително бяха изкопани дупките, където залесителите положиха дръвчетата.

Най-възрастният от тях бе на 92 години, а това е Никола Стоянов от Дома за стари хора. Най-малкият пък бе на 5 години.

„Идеята ни беше в тазгодишната акция в рамките на Седмицата на гората да включим повече хора – училища, съсловни организации, общински и държавни структури, социални центрове, за да започнем да създаваме чувство на загриженост към зелените пространства на града. Община Кърджали има ангажимент да ги поддържа и го правим, но искахме да ангажираме повече хора, защото градът е наш – той не е нито на кмета, нито на правителството, нито на депутатите, а е на гражданите на Кърджали, той е наш”, коментира пред журналисти един от основните организатори на събитието и управител на Общинското предприятие „Паркинги и гаражи” Шенай Мехмедали.   

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини