Никола Чанев: Държавата ще помогне на Кърджали с 90 млн.лв

Държавата ще помогне на Кърджали с 90 млн.лв.в близките две години. Само за втория етап на Водния цикъл на града са предвидени 70 млн.лева. Бенефициент е „В и К”-Кърджали. Изцяло ще се подмени магистралния водопровод и част от канализацията в определени квартали. Обектът ще бъде завършен през 2020 г. Това заяви пред журналисти областният управител Никола Чанев. 18 млн.лв ще се предоставят за ремонт  на пътя Кърджали –Мост-Манастир , който ще започне през юли.

Държавата осигури т.г. и 4,5 млн.лева за уличното осветление на Кърджали. Миналата година средства бяха предоставени за спортната инфраструктура, припомни Никола Чанев.

 Разочарован съм от поведението на кмета инж.Хасан Азис. Той трябва да спре да си играе на Том и Джери. В момента той бави умишлено прехвърлянето на терена за новата спортна зала на Министерството на младежта и спорта. Това е теренът с най-добри възможности за инфраструктура, който заедно определихме от общо три варианта. Сега кметът бяга от думите си, категоричен е Чанев.

 Той критикува и позицията на градоначалника за запазването на летището. Според него  поставянето под въпрос на индустриалната зона, която ще се изгради на негово място ще отблъсне, инвеститори със сериозен интерес. Предпочитам да осигурим нови работни места  и по- добър стандарт на живот на кърджалийци, отколкото да задоволим претенциите на шепа богати хора от града, подчерта губернаторът.

  Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини