В областта стартира Великденската дарителска кампания под патронажа на Мая Манолова

    В Област Кърджали започна Четвъртото издание на Националната кампания „Великден за всеки-дари празник на баба и дядо”,която се организира под патронажа на Омбудсмана на Република България-Мая Манолова.За поредна година партньори в областта са общественият посредник на Община Кърджали Расим Муса и председателят на Областния съвет на Българския червен кръст проф.д-р Тодор Черкезов.

       В писмо до  Расим Муса, Мая Манолова посочва:”Като обществен посредник и мой съмишленик в редиците на обществено значими каузи се обръщам към Вас с покана за партньорство,защото съм убедена,че ще проявите съпричастност,към тези ,които имат най-голяма нужда да посрещнат по-достойно големия християнски празник-Великден”.

     Ще припомним,че инициативата традиционно е насочена към подпомагане на възрастните хора, нашите майки и бащи, баби и дядовци, които остават извън определения от правителството регламент за получаване на великденски надбавки. Идеята е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг, който тази година е 348 лева. Както и в предходните години се набират парични средства и трайни хранителни продукти за пенсионерите.

      Партньорите в инициативата Расим Муса ,обществен посредник и проф.д-р Тодор Черкезов –председател на ОС на БЧК се обърнаха с писма към двадесетте най-големи фирми в областта за предоставяне на дарения. Постъпилите парични суми ще бъдат внесени в банкова сметка на националната кампания,а хранителни продукти ще бъдат предоставени на „Социален патронаж”-Кърджали.

      Жителите на областта, които желаят да направят дарения могат да го сторят на следната банкова сметка:

        IBAN:BG53UNCR70001522802795

        Банков код:UNCRBGSF

        Или с SMS 1255-на стойност 1 лев,освободен от ДДС

        Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК-www.redcross.bg

      Общественият посредник Расим Муса и председателят на ОС на БЧК проф.д-р Тодор Черкезов искрено се надяват,че заедно ще успеем да реализираме една успешна кампания,с която ще зарадваме хиляди възрастни хора.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      На
      наблюдател
      0 0
      15:46, 2 апр 2019
      тази си прави единствено личен пиар,т.е. с чужда пита помен.
      Тя направи такива пакости -инсценира костинбродския театър и още и още простотии но Борисов е виновен че е направи и постави на тази длъжност.това е уважаема госпожо.Герб и Б.Б. те поставиха на поста а не Ти и ли някой от вселената.

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини