Посланикът на Германия гостува на инж.Хасан Азис

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се срещна и разговаря днес с извънредния и пълномощен посланик на Федерална република Германия Н.Пр.Херберт Салбер.

Инж. Азис запозна дипломата с развитието на община Кърджали, разказа за  проектите, реализирани в областния град през последните години, запроектната готовност на общината и реализиращите се нови проекти със европейски средства.Той каза, че има кърджалийски фирми с  успешен бизнес в Германия, много кърджалийци живеят в Германия, но все още не са установени по-близки  приятелски отношения с община от Германия.

Кърджали винаги излъчва знаците на толерантността и единството от гледна точка на етническия и религиозен състав на населението, подчерта кметът.Той каза, че градът е с най-голяма инвестиция в областта на автомобилостроенето през последните години, че до 2 месеца ще отвори врати нов завод за токозахранващи системи.

Н.Пр.Херберт Салбер бе заинтригуван от казаното по отношение на  мирното съжителство на християни и мюсюлмани в района, той благодари за подробната информация, свързана с община Кърджали.

Визитата напосланика на Германия в Кърджали е във връзка с провеждащата се национална конференция на преподавателите по немски език.

Н.Пр.Херберт Салбер пое ангажимент да съдейства на община Кърджали за установяване на приятелски отношения и евентуално побратимяване с община от Германия.

Коментирано бе и продължаване на инициативата от 2013г, когато в рамките на 10 дни с различни прояви в навечерието на Деня на Кърджали – 21 октомври, беше реализирана  съвместно с община Кърджали инициативата на посолството на Германия „Германия празнува с Кърджали“.

В  края на срещата в общината  инж. Хасан Азис ипосланикХерберт Салбер си размениха подаръци.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини