Радев е българският Мадуро, твърди Цветанов в Кърджали

„Аз не искам българския Мадуро да ни води към режима на Венецуела. Ние трябва да се числим към развитите демократични общества, каквито несъмнено са ЕС и САЩ“, заяви Цветан Цветанов в Кърджали при честването на 12-т години от създаването на местната структура на ПП ГЕРБ.

Според него, нашият президент води България далеч от евроатлантическия ѝ път и е редно да си дадем сметка, че живеем на най-хубавото място на света, а именно Европа.

"След срещата си с президенти на 9 европейски страни, Румен Радев направи коментари, които никой не разбра. Благодаря на всички останали участници в срещата, които не са позволили на президента Радев да изкаже своята позиция относно притесненията на всички членки на НАТО от нарушаването на международното право с анексирането на Крим и напрежението в Черноморския регион. Радев в крайна сметка дори е подписал декларация, в чиято шеста точка се подчертава взаимното безпокойство на държавните глави от действията на Русия в Керченския проток, от незачитането на международното право, както и от хибридните атаки. Всъщност, досега аз не съм чул каква е позицията на Радев за нарушаването на международното право от страна на Русия, защото по време на кампанията си говореше едно, но на първия си Европейски съвет подкрепи удължаването на санкциите", допълни Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ говори и за визитата на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг у нас, по време на която според него са се дали много ясни послания какво трябва Алиансът да предприеме в Черноморския регион – а именно засилване на предното присъствие, за да се гарантира защитата на всяка една членка.

Offnews

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пр
    Прокурор
    2 0
    09:55, 2 мар 2019
    И нито дума за ПРЕФЕРЕНЦИИТЕ. Време е да се потърси наказателна отговорност от коалицията БКП (Бойко, Корнелия, Пеевски), за отнемащото ни се право да гласуваме за хората които искаме.

Още новини

Последни новини