Златаровци откриха модерен Учебен ресторант

14 февруари бе кулминацията на тържествата по случай патронния празник на Гимназията по туризъм. Наред със Свети Валентин и Трифон Зарезан, инж. Марияна Стратиева преряза лентата и откри новия „Учебен ресторант”, модернизиран със средства от Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”, модул „Модернизиране на системата на професионалното образование”, дейност „Модернизиране на материално-техническата база”. Част от средствата – над 16% от общата стойност на проекта, бяха осигурени от партньорите от Грифид хотели - Златни пясъци. В рамките на четири месеца екип от специалисти от гимназията обновиха бившата зала по „Сервиране и барманство”, като я превърнаха в нов „Учебен ресторант”, създавайки среда за практическо обучение на учениците, максимално близка до реалната. Обновяването на специализираното технологично оборудване в съответствие с новите технологии и евростандарти ще повиши качеството на практическата подготовка на златаровци.

С много любов и професионализъм учениците на ПГ по туризъм подготвиха изискан коктейл за официалното събитие под професионалното ръководство на шеф готвачите на Грифид хотели – Петър Йоргов и Филип Петров, и своите учители. В приготвянето на кулинарните изкушения и обслужването на гостите активно се включиха и победителите от училищните кръгове на състезанията за „Най-добър млад готвач и сервитьор”, „Май-добър млад барман” и „Най-добър млад хлебар-сладкар”.

Да споделят този тържествен момент в Гимназията по туризъм бяха представители на Областна и Общинска администрация, старши експерти от РУО, РЗИ, директори на СУ и професионални гимназии от областта, фирми партньори, местната преса, учители, родители и ученици.

Всички останаха впечатлени от новата придобивка и с наздравица пожелаха в Учебния ресторант да се родят новите Мастър шефове на България.



Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини