До края на март е срокът за пререгистрация на домашно куче

Едва 22-ма собственици на кучета са платили годишната такса за домашните си любимци в общинската администрация в Кърджали. Кампанията тече от един месец и ще продължи до края на март. В регистъра, който общината води по закон, са записани около 260 кучета и техните собственици. Реално обаче броят им е поне десетократно по-голям, като в него не се включват безстопанствените кучета. Това каза за Радио Кърджали Анжела Василева, главен експерт в Община Кърджали.

"4 лева е таксата. Досега са минали най-отговорните собственици на домашни кучета. Те са винаги редовни, защото виждам, че и през минали години са плащали януари месец и забравят за тази такса. Има доста хора, които още не са си регистрирали кучетата, т. е. не са им направили административната регистрация. Много често ветеринарните лекари, които трябва да се обаждат до всяко 7-о число, което е по закон, да ми кажат колко чипа са сложили и колко паспорта са издали, забравят да се обаждат. Когато кучето е кастрирано, то само се завежда в регистъра и е абсолютно освободено от такса. Не се плаща административна такса, нищо не се плаща. Не се плаща такса на година", информира Анжела Василева и апелира всички собственици на домашни кучета да ги регистрират, за да се види колко са те на територията на града.

http://bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Го
    гого
    2 0
    10:11, 10 фев 2019
    Ако кучето на съседа ви лае непрестанно на главата ви, може да подпишете тази петиция kuche.mypressonline.com/petition.php
Последни новини