Сунай Хасан: Бюджет на община Момчилград е изпълним, социално ангажиран и инвестиционен


16 591 194 лева е бюджетът на община Момчилград за 2019 година. Финансовата рамка беше гласувана единодушно от всички общински съветници.
"Реален и изпълним, социално ангажиран и инвестиционен". Така определи бюджета кметът на общината кметът Сунай Хасан. Той допълни, че целта на финансовата рамка е чрез провеждането на активни политики община Момчилград да се превърне в модерна европейска община. 
Сред приоритетите, заложени при разработването на бюджета са финансова стабилност, повишаване ефективността на публичните разходи, изпълнение на инвестиционната програма, увеличаване на публичните услуги, подобряване на условията за живот в малките населени места. 
"И през 2019 година община Момчилград ще продължи активно да провежда успешни политики в сферата на спорта и поддържане на чистотата, уличното осветление и озеленяването", подчерта Сунай Хасан. Той допълни, че 38 процента от бюджета за тази година е насочен към образованието, здравеопазването и социалните грижи.
"Благоустрояването на населените места е основен ангажимент, който аз и екипа ми поехме в началото на мандата. В Бюджет 2019 за капиталови разходи са заделени 28 процента. Близо 3 850 000 лева ще бъдат заделени за водоснабдяване и ремонти на улици и пътища, което е 84 на сто от планираните капиталови разходи", подчерта кметът на община Момчилград.
"Бюджетът е балансиран при осъществен анализ на приходите и разчет на разходи, съгласно реалните финансови възможности на общината", заяви главният финансист на общината Мерал Мехмед. Тя допълни, че при разработването на финансовата рамка целта е била приходната й част да бъде реално изпълнима. Според главния финансист усилията трябва да бъдат насочени към събиране на текущите и просрочени общински вземания от данъци, такси и наеми. Мерал Мехмед каза още, че община Момчилград към момента няма просрочени задължения.
Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация в Момчилград.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини