Tesla Model 3 тръгват по пътищата в Европа

Tesla Inc. направи в сряда първите си доставки на седани Model 3 за Европа, като някои от тях ще отидат при купувачи, които имаха заявки за тези електромобили от почти три години.

Според Electrek автомобилите са били доставени а пристанище в Белгия в сряда с товарен кораб от Калифорния. Купувачи са били поканени да вземат колите си, но по-късно им е казано, че ще трябва да почакат до следващия ден.

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск призна в Туитър, че има "неочаквани предизвикателства", но допълни: "От утре автомобилите вече ще са в движение".

Към януари поръчките от Европа за Tesla Model 3 са почти 14 хил. , съобщава Electrek, като най-много от тях са от Норвегия и Германия. В блога също така се казва, че се очаква Tesla да доставя около 3 000 седани Model 3 седмичнo през следващите няколко месеца.

В писмо до служителите на компанията през миналия месец, Илон Мъск отбеляза, че доставките на по-високия клас електромобили Model 3 за Европа и Азия ще бъдат от решаващо значение за постигане на рентабилност. В същото писмо той посочи, че колите от Модел 3 от средния клас трябва да бъдат доставени до всички пазари до средата на месец май.

Междувременно стана ясно, че Тесла планира да изгради огромна фабрика за литиево-йонни батерии в Европа, вероятно в Германия.

Стартирането на европейските доставки съвпада с обявеното намаляване на цените в САЩ, като от Tesla понижи с още 1100 долара цената на Model 3, за да компенсира вече изтеклите федерални данъчни кредити.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини