Кърджалийци почетоха паметта на жертвите на тоталитарния режим

Изображение 1 от 4

    Група кърджалийци почетоха днес по инициатива на местното ръководство на Демократи за силна България паметта на жертвите на тоталитарния режим. Те се събраха пред паметника на видния дисидент отец Благой Топузлиев, за да поднесат венец и цветя.

     Един от лидерите на ДСБ и председател на групата съветници на Реформаторския блок в Общинския съвет Радослав Милев подчерта, че на 1 февруари България се прекланя пред паметта на елита на нацията екзекутиран след присъди от т.нар.Народен съд на комунистическия режим през далечната 1945 г. На този ден бяха изпълнени смъртни присъди над видни български личности. С най-добри чувства си спомняме за тях. Те дадоха живота си за самостоятелна и независима България, отбеляза в словото си Радослав Милев. Той посочи, че напоследък историята се преиначава и забравя. Младите хора се манипулират. Ние трябва да разказваме на младежта, какво се е случило при тоталитарния режим, категоричен бе Радослав Милев и добави,че миналото не трябва да се повтаря.

    Присъстващите почетоха с минута мълчание паметта на жертвите на комунизма в България.

    От името на ДСБ венец положи Радослав Милев. Присъстващите поднесоха цветя на паметника на отец Благой Топузлиев, личност превърнала се в символ на дисидентството в Кърджали. Сред присъстващите бяха знакови фигури от силните години на Съюза на демократичните сили като основателят на КТ „Подкрепа” в града Агоп Узунбохусян и Кера Лефакиева. Тук бе и лидерът на ДСБ  в столицата на Източните Родопи Стоян Стоянов.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини