Няма риск за хора и инфраструктура в района на залетия мост край ардинското село Китница

Няма риск за хората и инфраструктурата в района на Община Ардино, заради покачване на нивото на река Арда в района на село Китница, където вчера бе залят бетоновия мост, съобщи областният управител на Кърджали Никола Чанев.

По думите му, повод за тревога няма, тъй като в съседство със залятото съоръжение е изграден въжен мост, по който свободно преминават хора и превозни средства.  

Обстановката в област Кърджали е спокойна след падналите през  последните две денонощия дъждове, няма опасност за местното население, гласи още прессъобщението. Най-високи количества са отчетени вчера в Ардинско - 45 л на кв. м , по-силен дъжд е имало и в Джебел.     

Тази нощ валежите са от 1-6 л на кв. м, малко повече са в Джебел - 15 л,  но това са незначителни валежи. Кметовете на общини следят нивата на водата в речните корита.
Язовирите от каскада „Арда“ разполагат с достатъчен свободен обем - язовир „Кърджали“ е над 12 м от преливния ръб, язовир „Студен кладенец“ - над 6 м, съобщи областният управител Никола Чанев.

dariknews.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини