Мегапроект в Дубай - изкуственият архипелаг Европа

Изображение 1 от 6

    На 4 километра от бреговете на Дубай се намира Европа. На шест изкуствени острова е разположен луксозен туристически микс от европейски страни и градове. Когато е готов, този мегапроект на стойност 5 милиарда долара, ще може да приеме 16 хиляди гости.

    В тази Европа с топлите и бели пясъци океанът никога не са далеч и слънцето грее ярко. Има Венеция и Санкт Петербург, Швеция, Германия, Швейцария и други, които чакат кой ще си ги избере за почивка или като инвестиция за цял живот. Всичко се продава, някои са вече купени.

    В процес на изграждане е „Сърцето на Европа” (The Heart of Europe) - последната част на този проект. Архипелагът от изкуствени острови бе завършен в навечерието на световната финансова катастрофа през 2008 г. Заради кризата голямата част от Светът остава в застой за много години. Но сега "Сърцето на Европа" се подготвя за бъдещите си гости. Строителството върви с пълна сила.

    Мегакурортът "Сърцето на Европа" обхваща 13 хотела и комплекси и повече от 4000 ваканционни къщи. Улиците са контролирани от климатик.  Комплексът се простира на шест милиона квадратни метра и ще може да приюти до 16 000 души във всеки един момент, когато бъде завършен, казват Kleindienst.

    В първата фаза се изграждат 10 крайбрежни "дворци" на остров Швеция, 32 вили на остров Германия и 78 плаващи къщи "морски кончета" край остров Санкт Петербург.

    Във втория етап ще се строят два ваканционни курорта на "Главна Европа". Това е тематичен остров, вдъхновен от Портофино, Италия, и Лазурния бряг във Франция, планирани за завършване съответно през 2019 и 2020 година. Тук ще има изкуствени коралови рифове за гмуркане, създадени от Центъра за морска наука, който също се нимира на архипелага.

    Тези, които искат да останат на сушата, могат да наблюдават морския живот през подводните спални и бани.

    Проектът "Светът" включва и вече готовите остров Ливан, и два острова, носещи името Южна Америка. Ливан доскоро бил частен плаж, но сега се продава.

    Очаква се голяма част от проекта да е завършена за световното изложение Експо 2020, което ще се проведе в Дубай.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини