При огромен интерес премина приемния ден на депутата от ДПС Ерол Мехмед в Ардино

„Ардинският край е пъстър букет от етноси. Вие,ардинчани, сте хора с широка душа и отстоявате своите позиции. Депутатите от ДПС винаги са организирали срещи и са се изправили очи в очи с гражданите. Ние никога не сме се откъсвали от хората“. Това заяви народният представител от ДПС Ерол Мехмед, който проведе приемен ден за гражданите на  община Ардино.При огромен интерес премина в понеделник приемният ден на депутата Ерол Мехмед. Срещата се проведе в местния Общински клуб на Движението. На вниманието му бяха поставени въпроси с обществен и политически характер, проблеми със здравеопазването в малките населени места, безработицата, нуждата от икономическа и социална стабилност в региона. Гражданите настояха пред депутата от ДПС да се създадат реални условия за изучаване на турския като майчин език в училищата.

Друг проблем, които притесняват хората от Ардинско бяха лошото състояние на Републиканската пътна мрежа в региона. Кметовете на Русалско и Латинка споделиха, че участъкът Сполука - река Арда от 22-километровата отсечка на републиканската пътна мрежа Кобиляне-Сполука, все още е в окаяно състояние. Според тях, голяма част от настилката на Републиканския път е отнесена, с множество дупки застрашаващи пътната безопасност. 

Депутатът Ерол Мехмед пое ангажимент да съдейства за решаването на поставените проблеми и да запознае хората с резултата от предприетите действия.Той запозна присъстващите с приетите промени в Закона за вероизповеданията, внесени от парламентарната група на ДПС. Те предвиждат вероизповеданията, към които при последното преброяване на НСИ са посочили принадлежност поне един процент от българските граждани, да получават държавна субсидия. Тя ще е в размер на не по-малко от 10 лева на самоопределило се лице. „Успяхме да намерим добрият баланс между различните регистрирани вероизповедания в България. За първи път Главното мюфтийство у нас  ще има бюджет от около 6 млн. лв.“, заяви Ерол Мехмед. Той уточни още, че заедно с кметове от ДПС е инициирал среща с министъра на образованието за създаване на реални условия, за да стане ефективно изучаването на турския като майчин език в училищата. „Човешко право е всеки един да говори и изучава майчиния си език. Ние сме длъжни да изучаваме както българският, така и майчиният си език. Езикът е богатство и средство за комуникация, а не инструмент за дискриминация“, заяви Ерол Мехмед.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини