3 °C

Как да имате щастлив брак след появата на бебето?

Никой не ти казва, че може да не ти е много весело, след като родиш. Ненаспалото се, несресано и некъпано създание, в което може да се превърнеш, не е така отдадено на половинката си, както е било досега. Какво да правим?

Бебе вкъщи?

Идиличната картина на гукащо бебе и щастливо семейство е това, което всеки си представя, когато реши да има дете. Но в 21-ви век детето е един от най-сериозните стресове, през които може да преминете с половинката си. От една страна майката се сдобива с човешко същество, на което се очаква да обръща цялото внимание на света, от друга страна това води да загърбването на мъжа.

Следродилна депресия на мъжа

Мъжът е повече от неподготвен за това, което го очаква. Много е възможно дори да вижда в детето „Пришълецът“. За беда, след като се сдобие с бебе, майката е склонна да завземе цялата територия, избутвайки мъжа. Така не се прави! Когато мъжът се прибере от работа, той има същите очаквания, както преди бебето – да яде, спокойствие, да го прегърнете и т.н. Но често забравяме това, което ни е събрало.

А мъжът, излизайки от вкъщи, се натъква на сресани, спретнати, хубави жени, които той вижда…и е възможно да хареса. Но на негово място и ние няма да искаме да се прибираме при уморено, мрънкащо създание, което само чака да се приберем, за да ни стовари ревящо бебе.

Семейна идилия

Идиличната семейна картина е да правите нещата, които правите заедно, като просто вкарате бебето в тази схема. Да е част от пейзажа, не да е вкарано в другата стая. То пак може да плаче, но пък може да си го прехвърляте. Важното е да има подялба на задължения и уют и да сте наясно, че времето ви „заедно“ трябва и може да включва бебето. Ако у дома те чака усмивка, която в последствие се умножи по 2, вече имаш идея, смисъл и причина да се прибираш усмихнат.

Човекът, с който си

Когато остарееш, започнеш да правиш трудно ежедневните неща, няма да ти помага синът ти или дъщеря ти, а човекът който е до теб – твоята подкрепа и опора. В момента вие градите бъдеще и взаимоотношенията са важни, уважавайте човека до вас, нещата които прави. Отделете време, за да направите нещо заедно, нещо любимо. Идете на кино, оставете го на приятелка, нищо страшно няма да се случи. Дори и половин час може да отделите, за да сте само двамата, стига да имате желание.

Ако бебето спи при вас, то трябва да е от страната на майката. Отношенията се пазят от двамата възрастни, не от децата – те са егоисти по подразбиране.

Ако мъжът „поглежда“ извън семейното гнездо, то се случва след второто дете, защото знае какво го очаква.

Ако усетите, че нещо във връзката ви не е наред, може да потърсите професионална помощ и някой да ви помогне да сглобите вашия пъзел. Важно е да действате логично, а не емоционално.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
21 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
21 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
21 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
21 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
21 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
21 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
21 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
21 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
21 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
21 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
21 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
21 яну 2021
Последни новини