5 °C

Как да имате щастлив брак след появата на бебето?

Никой не ти казва, че може да не ти е много весело, след като родиш. Ненаспалото се, несресано и некъпано създание, в което може да се превърнеш, не е така отдадено на половинката си, както е било досега. Какво да правим?

Бебе вкъщи?

Идиличната картина на гукащо бебе и щастливо семейство е това, което всеки си представя, когато реши да има дете. Но в 21-ви век детето е един от най-сериозните стресове, през които може да преминете с половинката си. От една страна майката се сдобива с човешко същество, на което се очаква да обръща цялото внимание на света, от друга страна това води да загърбването на мъжа.

Следродилна депресия на мъжа

Мъжът е повече от неподготвен за това, което го очаква. Много е възможно дори да вижда в детето „Пришълецът“. За беда, след като се сдобие с бебе, майката е склонна да завземе цялата територия, избутвайки мъжа. Така не се прави! Когато мъжът се прибере от работа, той има същите очаквания, както преди бебето – да яде, спокойствие, да го прегърнете и т.н. Но често забравяме това, което ни е събрало.

А мъжът, излизайки от вкъщи, се натъква на сресани, спретнати, хубави жени, които той вижда…и е възможно да хареса. Но на негово място и ние няма да искаме да се прибираме при уморено, мрънкащо създание, което само чака да се приберем, за да ни стовари ревящо бебе.

Семейна идилия

Идиличната семейна картина е да правите нещата, които правите заедно, като просто вкарате бебето в тази схема. Да е част от пейзажа, не да е вкарано в другата стая. То пак може да плаче, но пък може да си го прехвърляте. Важното е да има подялба на задължения и уют и да сте наясно, че времето ви „заедно“ трябва и може да включва бебето. Ако у дома те чака усмивка, която в последствие се умножи по 2, вече имаш идея, смисъл и причина да се прибираш усмихнат.

Човекът, с който си

Когато остарееш, започнеш да правиш трудно ежедневните неща, няма да ти помага синът ти или дъщеря ти, а човекът който е до теб – твоята подкрепа и опора. В момента вие градите бъдеще и взаимоотношенията са важни, уважавайте човека до вас, нещата които прави. Отделете време, за да направите нещо заедно, нещо любимо. Идете на кино, оставете го на приятелка, нищо страшно няма да се случи. Дори и половин час може да отделите, за да сте само двамата, стига да имате желание.

Ако бебето спи при вас, то трябва да е от страната на майката. Отношенията се пазят от двамата възрастни, не от децата – те са егоисти по подразбиране.

Ако мъжът „поглежда“ извън семейното гнездо, то се случва след второто дете, защото знае какво го очаква.

Ако усетите, че нещо във връзката ви не е наред, може да потърсите професионална помощ и някой да ви помогне да сглобите вашия пъзел. Важно е да действате логично, а не емоционално.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Прекалено припрени и раздразнителни сте днес. Неприятното е, че това може да се отрази на работата ви, която също е с променлив успех. Тъкмо сега не позволявайте да ви влияят емоции, имате шансове за реализация на професионалното поприще. Взимате решение, което ще се окаже много важно за бъдещето ви.
01 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
01 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би най-сетне ще успеете да разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате остра необходимост от промяна и същевременно не знаете кое точно да промените. Едно от решенията е просто да освежите обстановката в жилището си като разместите мебелите или промените цвета на стените.
01 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
01 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Едно предизвикателство ще ви мобилизира и мотивира да дадете всичко от себе си. Приятелите ви ще се отзоват на нуждите ви, но вие сте длъжни да не забравяте този жест. Допълнителни доходи ще ви позволят да осъществите мечтано пътуване или да заделите таксата за обучението на децата. Пазете нервите си.
01 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приведете в активност себе си, и ако може хората около вас. Денят е важен със свършената работа и с посланията, които ще дадете на света. Обърнете внимание на онези въпроси, които до сега са стояли на втори план и въпреки затрудненията си ги решете. Приятел има нужда от съдействието ви, не му отказвайте.
01 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е благоприятен за изглаждане на недоразумения с хората около вас. Разумно е да се извините, щом сте сгрешили и да продължите ведро напред. Възможно е да срещнете човека, когото отдавна търсите. Става дума за любов, но не бъдете прибързани. Работното място ще ви предложи нови предизвикателства.
01 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Притежавате завидна издръжливост и се оказвате по-устойчиви от околните на всякакви затруднения. Проблем може да се окаже обаче нещо, което е трябвало отдавна да свършите и не сте успели. Намерете време за всичките си ангажименти, като не подценявате нито един от тях. Вечерта ще се окажете на място, където ще сте обградени с внимание.
01 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В добро настроение ще премине денят ви, насищайки атмосферата около себе си с ведрина и хубави емоции. Добронамерени сте и сте готови да помагате на всеки, имащ нужда от подкрепата ви. Можете да го постигнете с конкретни дела, като се съобразите с желанията им. Това ще ви спечели уважение и привързаност.
01 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Амбицирани сте да се справите без отлагане с въпроси, които ви създават притеснения и ще го направите. Паралелно с това, със самочувствие и в добро състояние на духа, ще налагате идеите си, убедени в правотата им. Бъдете гъвкави и не поставяйте условия там, където срещате съгласие.
01 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят ви ще премине според очакванията, разбира се с малки изключения. За да елиминирате неприятните изненади бъдете толерантни и по-смирени. Има какво да научите от онези, които не одобрявате. Можете да имате повече, стига да не стигате до крайности в мисленето и поведението си.
01 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни, за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към него и да импровизирате. Важното е да бъдете себе си. Доверете се на интуицията си. Едва ли ще ви подведе.
01 апр 2020
Последни новини