За поредна година добра новина бе най –четена през 2018 г.в сайта Кърджали бг вести

За трета поредна година добра новина бе-най-четена през изминалата 2018 г.Тя успя да измести черната хроника. Статията „Кърджалиец постави първата „автоматизирана” хранилка за бездомни животни в града” от 20 януари бе посетена 57 508 пъти.Ще припомним,че кърджалиец постави първата „автоматизирана” хранилка за бездомни животни в началото на отминалата година. Тя е от части за водосточна тръба. Има едно право тяло, две криви, капак за предпазване от вода и скоби за захващане към дървета. Хранилката се пълни с гранули и се изпразва постепенно, колкото храна консумират бездомните кучета и котки.

Кърджалиецът  Никола Стоев е заимствал идеята от Западна Европа. Първата такава хранилка в България е поставена в Пловдив и предизвика широк медиен отзвук. Стоев е решен да постави няколко такива хранилки в Кърджали. Цената на една една излиза около 30 лв. Първата вече функционира пред блока му. От нея се хранят двадесет котки и едно куче.

  Втора по посещаемост е статията „Жена с кърджалийски Опел се заби в патрулка в Хасково” от 19 септември.Тя е посетена 21 296 пъти.

  На трето място е също добра вест-„Откриха клиника за импланти Dentakrone в Кърджали,предлага немско оборудване и швейцарски опит”.Прочетена е от 18975 читатели след 1 октомври.

 Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини