18 °C

Красимир Иванов: Живея в два свята - в Рим и София

Красимир Иванов е продуцент и кастинг директор на български и италиански филми. В областта на киното той е най-известният наш съгражданин, който никога не е забравял да каже, че е роден в Кърджали. Завършва кино режисура във Флоренция, а през 2018 година се дипломира и в Художествената академия в София. Човек с много  таланти и огромно любопитство към света. Откакто се помни, се изявява и като журналист, пише за вестници и списания. Първата му месторабота в това поприще е в кърджалийския вестник „Репортер Юг“. Киното го среща с големи фигури от европейски и световен калибър. Красимир познава и обича и България, и Италия, живее и в Рим, и в София и се чувства „разпънат“ между двете държави.

Красимир Иванов: Лудият ми късмет ме срещна с моя маестро, Ермано Олми, който наскоро си отиде от този свят. Заедно снимахме една продукция, половината от нея – в България. Така успях да вляза в италианското кино през парадния вход, да стана забележим и търсен между колегите. Работих дълги години като кастинг асистент на най-големия кастинг директор в Рим – американка на име Шейла Рубин. За жалост и тя си отиде през 2006 година. С нея работих в много американски продукции, в които участваха Мел Гибсън, Мартин Скорсезе, Моника Белучи, Кейт Бланшет и кой ли не. Тогава много американски филми се снимаха в Рим, защото беше по-евтино.

В България има тотален нихилизъм и непукизъм към киното от страна на правителствата през последните години. Сериозно кино у нас няма. Има няколко български филма, които пробиха във фестивали по света, но това по-скоро се дължи на личните качества на екипите на тези продукции, а не на политиката за кино в България. 

По темата за емиграцията, споделям един текст на писателя Иво Андрич, Нобелов лауреат за литература, дълги години изгнаник в Париж, който е казва: „Никой не може да си представи какво означава да се родиш и живееш на границата между два свята. Да ги разбираш и познаваш и двата и да си безсилен да ги сближиш. Да ги обичаш и двата и през целия си живот да се промъкваш ту в единия, ту в другия. Да имаш две родини и да се чувстваш без родина, да се чувстваш вкъщи навсякъде и да си останеш чужд за всички. С две думи да си разпънат на кръст и в едно и също време да си и палачът, и жертвата.“

http://bnr.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 18.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Справяйки се с текущ проблем, не решавате нещата си веднъж за винаги. Нужно е време и го съзнавате, за това ще запазите спокойствие и ще продължите работата си. Ще откриете чувствата си към някого, с когото ви свързват общи интереси и с това ще ускорите развитието на връзката си.
18.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Денят ви ще е ползотворен и приятен. Наистина се преуморявате с работа, но пък си заслужава. Ще бъдете оценени и скоро ще имате предложения за промяна на работното място. Финансовите приходи ще са добри, а и се радвате на доверието на хората към вас. Изненадайте близките си с нещо интересно.
18.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате твърде много работа и малко време, за да се занимавате с въпросите, несвързани с работата ви. Подхождате недостатъчно сериозно към определени въпроси, което впоследствие може да се окаже пречка за вас. Вслушвайте се повече в съветите на хората, с които работите, особено на по-опитните от тях. Срещате се с интересни хора, които ще обогатят познанията ви.
18.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
На юристите и работещите в правната сфера им предстоят успешни изяви. С действията си ще помогнете на някого да възвърне вярата си в себе си, както и да подобри социалното си положение. Ще ви вълнуват преживяванията с някой, с когото имате връзка. Бъдете честни в отношенията си, в противен случай очаквайте сътресения.
18.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Някои от вас днес ще се откажат от свое намерение, въпреки че рискуват с това да заслужат много учудени погледи от околните. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви се наложи да пренебрегнете професионален ангажименти.
18.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Успехи очакват онези от вас, които се занимават с търговски дела. Реализирате печалби, които отдавна очаквате. Спокойно можете да помислите за инвестиции в близко бъдеще. Сътрудниците ви ще останат доволни от вас, вие също има от какво да бъдете доволни в общата ви работа. Изисквате прекалено много от човека до себе си и това може да го обърка.
18.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
18.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Упоритостта в работата ви ще дава своите резултати. Ще се радвате на заслужено признание и материални придобивки. Няма да ви липсва настроението, независимо от поведението на околните. Бъдете толерантни към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми и не присъства край вас.
18.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не си създавайте излишни неприятности, като се задълбочавате в проблем, не заслужаващ толкова внимание. Ако работите в екип ще увеличите ефективността на работата си и ще останете всички доволни. Ще се радвате на приятна изненада от страна на близък човек, с когото не сте се срещали от дълго време.
18.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Действайте разумно и обмислено, не бъдете прибързани и импулсивни. Задачите на работното място изискват добра организация и дисциплина. Ще получите помощ от малко познати за вас хора и това ще укрепи вярата ви в доброто.
18.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очаква ви спокоен ден и разтоварване от напрегнатата ви работа в последно време. Имате с какво да се похвалите и в личната сфера. Възможно е да продължите да си сътрудничите с хората, с които сте работили досега, от което само можете да спечелите. Вечерта ви очаква особено приятна среща.
18.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Ентусиазирани и с настроение ще работите за собствения си просперитет. Предприемчивият ви дух няма да срещне прегради, те сами ще отстъпят пред него. Ще впечатлявате и ще привличате много хора за делото си. Ако ви остане време не пропускайте занимания със спорт и разходки.
18.09.2019
Последни новини