Европейска седмица на професионалните умения в гимназия „Васил Левски“

Европейската седмица /19 – 23 ноември/ на професионалните умения е инициатива на Европейската комисия, която цели да направи професионалното образование и обучение по-привлекателно за младите хора. В инициативата се включи и Професионалната гимназия „Васил Левски“ в Кърджали.

В рамките на седмицата учениците от ХІ и ХІІ клас посетиха автосервизи на наши постоянни партньори от бизнеса – „Диаманд-2012” ЕООД, „Апаз-4” ЕООД, ЕТ „Торос 58 – Рамис Мюмюн”, ЕТ „Слави – Ст. Ганчев” и др. Запознаха се със специфични дейности при ремонта на автомобилите и в управлението на фирмата. Всеки един контакт с реалната работна обстановка мотивира учениците за успех и изява в избраната от тях професия.

Колкото повече учениците научават тънкостите на професията, толкова стават по-мотивирани да придобиват нови знания и умения. Учениците от 12 клас, заедно с класния ръководител инж. Валерия Кирякова –Маринова, изработиха табло „Моето първо работно място“ с много примери и факти за започване на работа в среда, коренно различна от училището, с техните надежди, представи и възгледи за предстояща кариера.

Професионалната гимназия „Васил Левски“  в  Кърджали работи целогодишно за популяризирането на професионалното образование и подготвя ученици по специалността „Автотранспортна техника“, които ще бъдат конкорентноспособни и ще се реализират успешно на пазара на труда.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини