Червената шапчица вандалства в „Капитан Петко войвода”

Червената шапчица застана над тялото на вълка и отпусна още димящия пистолет в ръката си. Остави го в кошничката си и взе една кървавочервена роза. Поднесе я към лицето си и вдъхна свежият и аромат, след което се усмихна и я хвърли върху изстиващото тяло. Огледа се бавно и въздъхна тежко. Денят едва сега започваше. Нищо, в кошничката имаше достатъчно рози, прецени тя, щяха да и стигнат. Поне за начало. Тя пое дълбоко свежия декемврийски въздух, прекрачи падналия вълк и закрачи през гората. Имаше още толкова много работа. Но тя щеше да си я свърши.
Кой казва, че добрите герои в приказките са найстина добри, а лошите зли. Кой казва, че Червената шапчица трябва да е добра. Кой казва, че трябва да е малка и беззащитна. Кой казва, че вълкът трябва да е лош, а ловецът добър. И кой казва, че трябва да сме така ограничени. Какво ще стане ако забравим за тези стандартни персонажи, оставим се на въображението си и направим обратното.
Точно това направиха ученици от клуб „Киноманиак” към професионалната гимназия и от медийно студио към ОДК. Всеки, който иска да види Червената шапчица като наемен убиец, вълка като изкупителна жертва или ловецът като алчен наемник, вече може да го направи. Достатъчно е само да напише в търсачката на youtube.com – ПГЕЕ червената шапчица, или просто да кликне на този линк - https://www.youtube.com/watch?v=00Z8OUN95x4
И тогава ще разбере, че нищо вече не е сигурно при добрите и лошите герои. Всъщност има едно сигурно нещо и то е – не ходете вечер сами в гората, там вече дебне Червената шапчица.

ПГЕЕ „Капитан Петко войвода”

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

Последни новини