Здрави, макар и леко закръглени

В последно време се налага митът, че доброто здравословно състояние е тясно обвързано с теглото ни. Много диетолози предупреждават, че стойностите на индекса на телесната маса са много важни за нашето здраве. Това до голяма степен е така, но е факт и че има много хора, които имат целулит, малко по-заоблени ханш и бедра, но се чувстват здрави и пълни с енергия.

Ето и 9 знака, че нямате здравословни проблеми, въпреки че теглото ви е над идеалното:

1. Вие се радвате на редовен стомах

Здравословното и редовно движение на червата е важно не само за храносмилателната система, но и за цялото ви тяло. Редовният стомах е гаранция, че тялото ви елиминира токсините всеки ден.

2. Вашата урина е бистра

Ако пиете достатъчно течности и тялото ви е добре хидратирано, урината ви ще бъде светложълта или бистра, а това е знак, че бъбреците ви функционират правилно. Всеки път, когато видите, че урината ви е по-тъмна, трябва бързо да изпиете чаша вода.

3. Месечният ви цикъл е редовен

Редовният цикъл може да варира от 21 до 35 дни, така че ако месечното ви неразположение се появява редовно между тези дни, вие имате добри нива на репродуктивните хормони. Добър показател за половата ви система е когато редовният ви цикъл трае от два до седем дни.

4. Можете да се справите с емоционалния стрес

Ако имате напрегната работа, която ви носи ежедневен стрес, но не сте забелязали вашите реакции да са станали по-неадекватни, автоматизирани или неуправляеми, то значи вие умеете да се освобождавате от напрежението и не трупате емоционалната тежест в себе си.

5. Имате свежа кожа

Ако имате акне, въпреки че отдавна сте минали пубертета, то може би имате хормонални проблеми. Ако обаче кожата ви е чиста и свежа, това е чудесен показател за доброто ви здраве. Все пак кожата е най-големият орган в човешкото тяло.

6. Движите се редовно

Дори да нямате перфектни извивки, ако намирате време да се движите всеки ден, това е чудесно за вашето здраве. Не е задължително да практикувате някакъв спорт, достатъчно е да ходите пеша по 15-20 минути на ден, за да се чувствате добре в кожата си!

7. Храните се внимателно

Разумното хранене не означава, че трябва да пазите някаква строга диета или да се лишавате от любимите си храни. Това просто означава, че трябва да спирате да ядете в момента, в който вече не сте гладни, а не да продължавате да се тъпчете. Ако всеки ден консумирате плодове и зеленчуци, избягвате преработените и пакетираните храни, то вероятно се храните правилно.

8. Рядко се разболявате

Нормално е от време на време да хванете по някой вирус или настинка, но ако като цяло боледувате по-рядко, то шансовете ви да се радвате на добра имунна система са доста добри. Ако не можете да си спомните кога за последен път сте боледували, то бъдете горди със себе си!

9. Спите спокойно

Ако нямате проблеми със заспиването и не се будите без причина през нощта, то вие сте късметлии. Нередовният и некачествен сън може сериозно да влоши здравето на човек. Безсънието може да се дължи и на сериозен проблем като сънна апнея или гастроезофагеален рефлукс.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини